Μητροπολίτης Μόρφου: Μας προετοίμαζαν για τον κορωνοϊό μέσω….του Αστερίξ και Οβελίξ! (βίντεο)

Είναι τρελοί αυτοί οι Κύπριοι.......

«Αυτό είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είπε  ο Μορφου Νεόφυτος κρατώντας ως αποδεικτικό στοιχείο…ένας τεύχος Αστεριξ και Οβελίξ.

Όχι δεν είναι κάποιο αστείο για να διασκεδάσουμε τις μάζες αλλά τα λόγια του μέλους της Ιεράς Συνόδου, που μεταξύ άλλων δήλωσε στο παρελθόν:

«Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία μετά από 20 χρόνια, δαιμόνων! Όχι ανθρώπων! Δαιμόνων! (…) Η γνώμη μου είναι εύρετε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω! Είναι προτιμότερο να μείνουνε, λίγα χρόνια, λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα».

Είναι ο ίδιος που έχει δηλώσει (βίντεο εδώ):

«… ιδιαιτέρως αμαρτίες που είναι σχετικές με την πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες τις αφύσικες, ιδιαιτέρως τις εντός κι εκτός γάμου. Και τέταρτη οι εκτρώσεις. Αυτές οι τέσσερις ομάδες αμαρτιών οδήγησαν και οδηγούν στον κορωνοϊό ή κατά άλλους κορωναϊό».

Τώρα, ο γνωστός για τις σκοταδιστικές του απόψεις, Μητροπολίτης, χρησιμοποιώντας ως «τεκμήριο» ένα τέυχος του γνωστού γαλλικού κομικ, Αστερίξ και Οβελίξ, παίρνει τη συνομωσιολογία για την πανδημία του κορωνοϊού σε άλλο επίπεδο.

Μιλώντας στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις 28 Οκτώβρη, ο Νεόφυτος ανακάλυψε ότι ο Αστερίξ προσπαθούσε ήδη από το 2017 να μας προειδοποιήσει για τον κορωνοϊο! Μάλιστα διάβασε και ένα απόσπασμα από το κόμικ όπου ο γνωστός ήρωας μάχεται τον… κορωνοϊούς!

«Τ’ ακούτε; Από το ’17 παρακαλώ… μιλά για τον κορωνοϊόν ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους μάσκες» σημείωσε ο δεσπότης, προσθέτοντας πως αυτό… «είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνομωσιολόγοι»!

Το βίντεο εδώ:

1604417 Asterix Coronavirus Asterix Coronavirus2

Πάντως για την ιστορία, στα λατινικά η λέξη corona σημαίνει ότι και στα ελληνικά, δηλαδή κορώνα (στέμμα). Όσοι ξέρουν τα κόμικ, θα ξέρουν ότι οι Γαλάτες πολεμάνε τους Ρωμαίους και το «Στέμμα». Οπόταν φανταζόμαστε πως το coronavirus στα κόμικς μάλλον θα σημαίνει πως στην ιατορία υπήρχε ένας «ιός» μανία ή «πυρετός» γύρω από το Στέμμα ως σύμβολο κα όχι σαν…πανδημία. Ή κρίνοντας από τις εικόνες, πιθανόν να είναι το όνομα του πρωταγωνιστή στο άρμα που φαίνεται να νικάει στις ιπποδρομίες και ο κόσμος ζητωκραυγάζει το όνομα του….

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.