Μητροπολίτης Πάφου στον Άστρα: Παραδέχτηκε το λάθος του ο ιερέας (ηχητικά)

Σε επιπολαιότητα του ιερέα των Χολετριών απέδωσε την άρνηση του να μνημονεύσει χθες τον δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ Β’ Κυριάκο Παπαλάζαρο, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, εκφράζοντας τις απολογίες του στην οικογένεια του ήρωα.

Όπως ανέφερε κάλεσε σήμερα στην Μητρόπολη τον ιερέα για να δώσει εξηγήσεις.

Πρόσθεσε ότι μίλησε μαζί του χθες τηλεφωνικά και αυτός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος, ότι δεν έπραξε επι σκοπού, αλλά ενήργησε με βάση την εγκύκλιο της μητρόπολης για το πότε θα γίνουν τα εθνικά μνημόσυνα για τους πεσόντες στο πραξικόπημα και την εισβολή.

Ο ιερέας, είπε ο Μητροπολίτης, λανθασμένα ερμήνευσε κατά γράμμα την επιστολή της Μητρόπολης.  

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου:

Κοινοτάρχης Χολετριών: Δεν ήταν επιπολαιότητα ή λάθος

Δεν ήταν επιπολαιότητα ή λάθος αλλά επί σκοπού και προμελετημένα ο ιερέας δεν μνημόνευσε χθες τον αδελφό του, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο Κοινοτάρχης Χολετριών Κυριάκος Παπαλαζάρου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ο ήρωας αδελφός του δολοφονήθηκε ξανά με τη στάση του ιερέα.

Αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα, ο κύριος Παπαλαζάρου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας υπενθύμισαν τρεις φορές στον ιερέα ότι έπρεπε να μνημονεύσει και τον Κυριάκο, αλλά αυτός δεν το έπραξε.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο ιερέας πέρασε προκλητικά και εριστικά μπροστά από την οικογένεια και μπήκε στο ιερό μόλις τέλειωσε τη μνημόνευση.

Επίσης όταν του ζητήθηκε να προσφωνήσει τον ομιλητή και μετά να κάνει απόλυση της λειτουργίας, απάντησε προκλητικά ότι θα κάνει απόλυση «και μετά κάνετε ότι θέλετε».

Κατήγγειλε ακόμη ότι ο ιερέας έκαμε την απόλυση σκόπιμα πριν από τον επιμνημόσυνο λόγο και έφυγε από την εκκλησία στη συνέχεια αγνοώντας όλους τους παρευρισκόμενους, επισήμους και μη.

Δεν αποδεχόμαστε, τόνισε, ότι ήταν λάθος ή επιπολαιότητα του ιερέα η παράλειψη μνημόνευσης του Κυριάκου.

Ο κύριος Παπαλαζάρου θα συναντηθεί σήμερα με τον Μητροπολίτη Πάφου ενώπιον του οποίου θα παραθέσει τα γεγονότα.

To ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο κοινοτάρχης Χολετρίων:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy