Μητροπολίτης τέως Κιτίου: Ζήτησε επιείκεια λόγω ηλικίας και φιλανθρωπικού έργου η υπεράσπιση, 1η Ιουνίου η ποινή

Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου θα ανακοινωθεί η ποινή που θα επιβάλει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου στη γνωστή υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης.

Ο κ. Χρυσόστομος βρέθηκε ένοχος στο αδίκημα με απόφαση του δικαστηρίου στις 15 Μαϊου και τώρα είναι η ώρα της ποινής με το αδίκημα να επισύρει ποινή φυλάκισης.

Σήμερα ο αρχιερέας βρέθηκε και πάλι στο δικαστήριο όπου ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχάλης Πικής αγόρευσε για σκοπούς μετριασμού της ποινής και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου ζητώντας αναστολή της ποινής σε περίπτωση που θα είναι στερητική της ελευθερίας.

Ο δικηγόρος του τέως Μητροπολίτη εστίασε σε τέσσερα σημεία τα οποία όπως είπε αποτελούν μετριαστικούς παράγοντες το πρώτο από τα οποία είναι το λευκό ποινικό μητρώο.

Το δεύτερο είναι η μεγάλη ηλικία του κατηγορουμένου ο οποίος στις 8 Ιουνίου θα συμπληρώσει τα 85 του χρόνια με τον κ. Πική να τονίζει ότι η μεγάλη ηλικία είναι ουσιαστικός μετριαστικός παράγοντας παραπέμποντας σε σχετική νομολογία.

“Ένεκα ηλικίας, δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος” είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος.

Σύμφωνα με τον κ. Πική, το δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη ως παράγοντα επιείκειας και την εξωδικαστική τιμωρία. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον τέως Μητροπολίτη και από την Ιερά Σύνοδο που δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει, όπως είπε.

Τέταρτος παράγοντας μετριασμού της ποινής, σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση είναι το φιλανθρωπικό έργο του κ. Χρυσόστομου με τον δικηγόρο του να αναφέρει την ίδρυση του Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Πείνας, του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και του ΚΕΝΘΕΑ.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy