Την πρόθεση της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ΕΕ για πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ότι θα έχει και επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

“Αύριο θα έχω επικοινωνία με την κ. Μέρκελ για να συζητήσω γι αυτό το ζήτημα. Της έστειλα επιστολή, ενώ έστειλα και επιστολές σε ηγέτες για να τους ενημερώσω για τις θέσεις της Ελλάδας. Καμία πολιτική απόφαση για τη Λιβύη εάν δεν ακυρωθούν οι συμφωνίες με την Τουρκία. Θα βάλουμε και βέτο” είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Τόνισε ότι κακώς η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμβολο της νέας εποχής η Σακελλαροπούλου

Δεν έδειξε γενναιότητα ο κ. Τσίπρας σχετικά με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου , τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι είναι μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία και θα συμβάλλει στην νέα εποχή της χώρας.

“Χαίρομαι για ευρεία συναίνεση. Η υποψηφιότητα που συγκεντρώνει σημαντικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο γυναίκα αλλά είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, αλλά όχι μη πολιτικό. Έχει χειριστεί ως δικαστής πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Έχει άποψη για πολιτικά δρώμενα και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια. Συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένας θαυμάσιος, ζεστός και κανονικός άνθρωπος. Ενδιαφέρεται για τους νέους ανθρώπους. Άνθρωπος με ευρύ πνεύμα, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου και της εποχής, σύμβολο της νέας εποχής” είπε ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV με τον Αντώνη Σρόϊτερ.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Donnerstag, 16. Januar 2020