Παράθυρα/ Ορίζοντας

Μνήμες από το κυπριακό θέατρο

Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, με αφορμή τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Μέρας Θεάτρου και της συμπλήρωσης δέκα χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα με τίτλο «Μνήμες από το κυπριακό θέατρο» και θέμα τη σημασία και την προσφορά της θεατρικής δραστηριότητας των δεκαετιών ’40 μέχρι ’60 στην εξέλιξη της θεατρικής ζωής της Κύπρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στις 10:00 στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στη Λεμεσό, και περιλαμβάνει εισηγήσεις για την ακμή του είδους της επιθεώρησης, τις πρώτες προσπάθειες συγκρότησης επαγγελματικού θεάτρου στην Κύπρο, την πρώτη προσπάθεια ίδρυσης κρατικής σκηνής με την περίπτωση του ΟΘΑΚ, τη δράση άλλων θιάσων της δεκαετίας του ’60 και το ποιοτικό καλλιτεχνικό στίγμα του Θεάτρου του ΡΙΚ.


Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τις θεατρολόγους Ελένη Αναστασίου (Οι γυναίκες στο κατώφλι της επαγγελματικής θεατρικής σκηνής της δεκαετίας του ’40), Νικολέττα Τζιαούρη (Οι θίασοι της δεκαετίας του ’60 και η άφιξη των νεών επαγγελματιών του θεάτρου) και Κυριακή Αργυρού (Το Θέατρο του ΡΙΚ (1969-1971).

Τις εισηγήσεις συμπληρώνει μια ανοικτή συζήτηση μαζί με τους ηθοποιούς Πίτσα Αντωνιάδου, Στέλιο Καυκαρίδη και Νεόφυτο Νεοφύτου γύρω από το θέατρο εκείνης της εποχής. Τη συζήτηση συντονίζει η Νικολέττα Τζιαούρη.

Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στη Λεμεσό,

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, στις 10 π.μ.

Ελεύθερη είσοδος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.