Μνημόνιο πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ

Περιλαμβάνει τους τομείς του Αθλητισμού, της Επιστήμης, της Έρευνας και της Εκπαίδευσης

 

Σε ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας του με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού προχώρησε το ΤΕΠΑΚ με την υπογραφή σχετικού μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δωρεάν ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση μέχρι το τέλος του χρόνου του πλούσιου Αρχείου του ΚΟΑ από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.  Το νέο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, θεωρείται πολύ σημαντικό, αφού, εκτός των άλλων, θα αξιοποιήσει και θα αναβαθμίσει τη μακρά αθλητική ιστορία του τόπου καθιστώντας την ένα κειμήλιο γνώσης για όλους τους Κυπρίους και όχι μόνο.

Το μνημόνιο έχει σκοπό την προαγωγή και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΚΟΑ στους τομείς του Αθλητισμού, της Επιστήμης, της Έρευνας και της Εκπαίδευσης, αλλά και την αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων και φαινομένων που άπτονται του αθλητισμού, όπως είναι ο έλεγχος των απαγορευμένων ουσιών, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις και η αποκατάσταση αθλητών. Προβλέπει, επίσης, την προσφορά υποτροφιών σε εξαίρετους αθλητές για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ, μετά από συνεννόηση και ανάλογα με τη δυνατότητα για τη διάθεση τέτοιων θέσεων από το Πανεπιστήμιο, καθώς και τη συμμετοχή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση νέων πρωταθλητών πρωταθλητριών για να είναι προετοιμασμένοι για διπλή καριέρα.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ανανέωση του Μνημονίου με τον ΚΟΑ, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης, επισήμανε το γεγονός ότι η συνεργασία έχει ως αφετηρία τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και του Δήμου Λεμεσού για ανάπλαση του ιστορικού σταδίου ΓΣΟ, σημειώνοντας ότι  το ΤΕΠΑΚ συνεργάζεται και με διάφορους άλλους οργανισμούς, αθλητικά σωματεία και κοινότητες για σκοπούς ψηφιοποίησης των αρχείων τους, στο πλαίσιο της προσφοράς του Πανεπιστημίου στην κυπριακή κοινωνία.

Ο κ. Ζαφείρης, ανέφερε επίσης ότι το Πανεπιστήμιο θα χρειαστεί την βοήθεια του ΚΟΑ για αναβάθμιση των αθλητικών του χώρων, επισημαίνοντας το γεγονός ότι στα επόμενα λίγα χρόνια, το ΤΕΠΑΚ θα αποκτήσει τις δικές του, ιδιόκτητες, αθλητικές εγκαταστάσεις και φοιτητικές εστίες, στον πρώην οικισμό «Βερεγγάρια» στα Πολεμίδια.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το ΤΕΠΑΚ για τη σημαντική τεχνογνωσία που προσφέρει στον Οργανισμό αλλά και προς τον Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, Μάριο Ζέρβα, για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας που θα συμβάλει, όπως είπε, στη διάσωση του πολύτιμου αρχείου του ΚΟΑ για τις επόμενες γενιές. Αναφερόμενος στη συμφωνία για ανάπλαση του ΓΣΟ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης για πλήρη αναβάθμιση του σταδίου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του οποίου θα χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.