Επιβεβαιώνει την ύπαρξη μνημονίου συναντίληψης το οποίο τέθηκε ενώπιον του από άτομο που ενεργούσε ως μεσολαβητής των γιατρών, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι για τον ίδιο το θέμα παραμένει ανοικτό και περιμένει την απάντηση των γιατρών για να συνεχιστεί η συγκεκριμένη προσπάθεια.

Το γεγονός ότι το μνημόνιο συναντίληψης υπάρχει και έχει μάλιστα συζητηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι οι θέσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, δεν εξετάστηκαν ποτέ από τα συλλογικά όργανα του Ιατρικού συλλόγου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ηγεσία του ΠΙΣ δεν γνωρίζει ποιος κατέθεσε αυτό το μνημόνιο και δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου.

Πάντως σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, συγκεκριμένο άτομο το οποίο ενήργησε ως μεσολαβητής και είναι μέλος της ομάδας συμβούλων του ΠΙΣ, φέρεται να κατέθεσε διά χειρός το σχετικό έγγραφο στον υπουργό Υγείας προ μερικών εβδομάδων.