Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΚΣΕΔ – Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων – Μαρίνα Αγ. Νάπας

Μνημόνιο συνεργασίας για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης υπέγραψαν το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου (ΣΕΒΑΚ) και τη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΣΕΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι «υπογράφηκε την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΣΕΔ, του ΣΕΒΑΚ και της μαρίνας Αγία Νάπας, το οποίο καθορίζει τον τρόπο και διαδικασίες εμπλοκής του ΣΕΒΑΚ στις επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, καθώς και τις διαδικασίες ελλιμενισμού, εξυπηρέτησης και συντήρησης των σκαφών του συνδέσμου, αλλά και φύλαξης του εξοπλισμού του στην Μαρίνα Αγίας Νάπας».

Η υπογραφή του μνημονίου, προστίθεται «αναδεικνύει τη σημαντικότητα της συνεργασίας του κρατικού μηχανισμού με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις ομάδες εθελοντών, η οποία είναι απαραίτητη ιδιαίτερα κατά τις περιπτώσεις αντιμετώπισης περιστατικών κρίσης που μπορούν να προκύψουν λόγω φυσικών ή και ανθρωπογενών παραγόντων».

Το ΚΣΕΔ «εκφράζει ευχαριστίες τόσο στον ΣΕΒΑΚ όσο και στη μαρίνα Αγίας Νάπας για την ανταπόκριση και συμβολή τους στην περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων του συστήματος Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ναυτικών ατυχημάτων εγγύς των ακτών».

Σημειώνεται ακόμα ότι «το Κέντρο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τέτοιου είδους συνεργασίες να αναπτυχθούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος ανταπόκρισης και να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του ΚΣΕΔ».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy