Νέα εγκύκλιος ΓΕΕΦ προκαλεί αντιδράσεις και εγγραφή του θέματος στη Βουλή

Δεν θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς στα μνημόσυνα των ηρώων, εκτός και αν παρίσταται επίσημα η κυβέρνηση. Πρόκειται για νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το ΓΕΕΦ, με αποτέλεσμα η Εθνική Φρουρά να απουσιάζει από εθνικά μνημόσυνα στα οποία άλλες χρονιές παρευρίσκετο.

Γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών των ηρώων. Το ΑΚΕΛ προτίθεται να εγγράψει το συγκεκριμένο θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας, αμέσως μετά την επαναλειτουργία της, τον Σεπτέμβριο. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας, Κώστας Κώστα, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ πληροφορήθηκε πρόσφατα για αυτή την απόφαση και θα ζητήσει άμεσα εξηγήσεις διαμέσου της κοινοβουλευτικής οδού. Σημείωσε ότι «δεν μπορεί να γίνεται μνημόσυνο ήρωα – πεσόντα εθνοφρουρού και η Εθνική Φρουρά να μην εκπροσωπείται». Επιπρόσθετα διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατό να εκπροσωπείται η εθνική φρουρά μόνο σε μνημόσυνα πεσόντων εθνοφρουρών ή εφέδρων, στα οποία εκπροσωπείται η κυβέρνηση, ενώ σε άλλα να μην πηγαίνουν επειδή δεν παρευρίσκεται η κυβέρνηση».

Το γεγονός αυτό δημιουργεί δυσμενή διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδας μας. Η «Χαραυγή» επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη απόφαση και ανέφερε ότι θα το διερευνήσει! Ο Σάββας Αγγελίδης σημείωσε ότι αυτό που έγινε κατόπιν δικής του οδηγίας είναι να σταματήσουν τα αγήματα. Σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, οι συγγενείς πρέπει να κάνουν σχετικό αίτημα.

Γιάννης Κακαρής