ΜΟΕ και πράσινη ενέργεια συζήτησε ο Μ. Νάβα με Κ. Στιούαρτ και Υπ. Ενέργειας

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, μεταξύ των οποίων και τη δημιουργία ενός δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει την Τρίτη ο Γενικός Διευθυντής Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάριο Νάβα κατά τη συνάντησή του με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Νάβα στο Twitter, οι δύο πλευρές συζήτησαν διάφορα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας το μεσημέρι της Τρίτης.

Νωρίτερα, ο κ. Νάβα είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου.

Όπως ανέφερε σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter, οι δύο άνδρες είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την προώθηση της πράσινης ενέργειας στην Κύπρο, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ενός δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο κ. Νάβα είχε επίσης σήμερα ανταλλαγή απόψεων με Πρέσβεις για το πως μπορούν να υποστηρίξουν «τη διαδικασία λύσης μαζί και για τη σημασία προώθησης περισσότερων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να δείξουν στους Τουρκοκύπριους τα πραγματικά οφέλη της επανένωσης», ευχαριστώντας την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα που διοργάνωσε την συνάντηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy