Μόλις 24 ετών το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται στο ΓΝ Αμμοχώστου

Ηλικίας 24 ετών είναι το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε πως «αυτό το διάστημα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς άτομα διαφόρων ηλικιών, με το νεαρότερο άτομο να είναι 24 ετών». «Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται έπεσε στα 62 έτη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα έχουν εμβολιαστεί», είπε.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 68 ασθενείς εκ των οποίων οι έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης». Ταυτόχρονα, ανέφερε, «θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι χθες δόθηκαν 14 εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό ήταν αρνητικές».

Ωστόσο, σημείωσε «αυτό το διάστημα είμαστε σε κρίσιμη φάση, αφού τις τελευταίες δέκα μέρες έγιναν αρκετές εισαγωγές στο νοσοκομείο ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης κατωτέρου αναπνευστικού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη είπε πως «παγκύπρια τέσσερα είναι τα Γενικά Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό όμως θα αλλάξει και σύντομα όλα τα δημόσια Νοσηλευτήρια θα φιλοξενούν τέτοιους ασθενείς, ενώ αυτό το διάστημα έχουν σταματήσει τα επείγοντα χειρουργεία, ούτως ώστε να υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες κλίνες».

Σημείωσε ακόμα πως «στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ενώ περιστατικά που χρήζουν θεραπείας από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου παραπέμπονται κυρίως στο Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση «στον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για τον γενικό πληθυσμό και τα διατάγματα που εκδίδει κατά καιρούς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μειωθούν οι εισαγωγές στα δημόσια Νοσηλευτήρια και να νοσηλεύονται άτομα που έχουν σοβαρά συμπτώματα και πραγματικά έχουν ανάγκη θεραπείας».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.