Μόλυνση σε διάφορες παραλίες των κατεχομένων παρατηρείται στις αρχές της νέας καλοκαιρινής περιόδου

Μολύνσεις σε 17 σημεία στις θάλασσες στα κατεχόμενα

Μόλυνση σε διάφορες παραλίες των κατεχομένων παρατηρείται στις αρχές της νέας καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Ντουζέν» γράφει πως τα αποτελέσματα αναλύσεων που έγιναν από το «υπουργείο υγείας» στα κατεχόμενα σε 38 διαφορετικά σημεία στις θάλασσες της κατεχόμενης Αμμοχώστου και Κερύνειας έδειξαν ότι σε 17 σημεία εντοπίστηκαν μολυσμένα βακτήρια του τύπου «Enterecoc» και «Ecoli».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αναλύσεις διενεργήθηκαν κατά τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσον συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές στα κατεχόμενα πληρούν τα κριτήρια που έθεσε η ΕΕ για την ποιότητα των νερών. Εξετάστηκαν συνολικά 38 διαφορετικές παραλίες και διαπιστώθηκε ότι σε 17 από αυτές τα νερά είναι μολυσμένα εξαιτίας, κυρίως, των λυμάτων που ρίχνονται στη θάλασσα.

Μολύνσεις εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία στην περιοχή του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας, αλλά και σε παραλίες σε Λάπηθο, Καραβά, Λιμνήτη, Ποταμό του Κάμπου κ.α.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.