Μόνη λύση η Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, λέει ο Ιζέτ Ιζτζιάν

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη λύση πέραν της Ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας με ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους Κυπρίους και εφαρμογή του κεκτημένου της ΕΕ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν καλώντας όλες τις πλευρές που πιστεύουν σε ομοσπονδιακή λύση, σε κοινό αγώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 της Συμφωνίας του ΟΗΕ, πρόσθεσε, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι δεσμευτικά και γι’ αυτό θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο ενώ υπάρχουν τα ψηφίσματα του ΣΑ που πρέπει να εφαρμοστούν, οι πλευρές να αναζητούν νέες περιπέτειες.

«Δεν μπορούν να λύσουν το Κυπριακό ούτε η πολιτική της Άγκυρας για χωριστό κράτος, ούτε και οι μανούβρες του Νίκου Αναστασιάδη. Η Κύπρος είναι το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων και η λύση που θα εξευρεθεί θα είναι στη βάση των προτάσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ», ανέφερε.

Το ΚΕΚ, ανέφερε ο κ. Ιζτζιάν, ζητεί να αρχίσουν και καταλήξουν σε αποτέλεσμα το συντομότερο οι συνομιλίες και θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.