Μόνο τρεις ξένοι στις ομάδες μπάσκετΜάξιμουμ τρεις ξένους καλαθοσφαιριστές θα δικαιούται να έχει στις τάξεις της κάθε ομάδα στην ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ της περιόδου 2020-2021. Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη συνεδρία συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στο άθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν, είναι: Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δικαίωμα εγγραφής στο ρόστερ κάθε σωματείου της  ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ θα έχουν κατά το μέγιστο τρεις μη γηγενείς καλαθοσφαιριστές. 


Η χρονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Οκτωβρίου 2020, ενώ το τέλος της Β’ φάσης και τα προημιτελικά του Κυπέλλου θα ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Μαρτίου 2021. Μετά από αυτή την ημερομηνία θα διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ του κυπέλλου και ακολούθως η ημιτελική και η τελική φάση των πλέι οφ.

Βάσει του τελικού αριθμού συμμετοχής σωματείων, αφού η σχετική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε τρία σενάρια βάσει του τελικού αριθμού συμμετοχών, τα οποία περιλαμβάνουν 21 αγωνιστικές. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρία του Δ.Σ. την ερχόμενη βδομάδα.

Αξιοσημείωτη είναι και η απόφαση σύμφωνα με την οποία κάθε σωματείο της ΟΠΑΠ Μπάσκετ Λιγκ θα έχει το δικαίωμα εγγραφής στο ρόστερ του ως γηγενή ενός καλαθοσφαιριστή ο οποίος απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα μετά τη συμπλήρωση του 26 έτους της ηλικίας του.