Μονόδρομος η επένδυση στα ποιοτικά αμπελοοινικά προϊόντα

Yπ. Γεωργίας: Υποδομές όπως αυτή συνδράμουν στη «στροφή στην ποιότητα»

 

Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας ότι αποτελεί μονόδρομος η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αμπελοοινικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου οινοποιείου της ΛΟΕΛ, στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του ο Κώστας Καδής είπε ότι υποδομές όπως αυτή που εγκαινιάζεται συνδράμουν στη «στροφή στην ποιότητα, την πολιτική που αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο των σχεδιασμών του υπουργείου μας».

«Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους μας ότι αποτελεί μονόδρομο η επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αμπελοοινικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, προϊόντων που είναι προσεγμένα από το επίπεδο του αμπελώνα μέχρι και το επίπεδο της οινοποίησης και της εμπορίας», συμπλήρωσε.

Γι’ αυτό, συνέχισε, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα παρέχονται, μέσω του υπουργείου, 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση μέτρων αναδιάρθρωσης των αμπελώνων, προώθησης οίνων στο εξωτερικό, ασφάλειας συγκομιδής, καινοτομίας και χρηματοδοτήσεων επενδύσεων στον οινοποιητικό τομέα, μέσα από τις οποίες στηρίχθηκε και το νέο οινοποιείο της ΛΟΕΛ.

Ο Κ. Καδής υπέδειξε ότι τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την αμπελουργία και την οινοποιεία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο υπογράμμισε πως «με στοχευμένες παρεμβάσεις και σημαντική οικονομική συνδρομή, εκ μέρους του κράτους, πετύχαμε την απορρόφηση ολόκληρης της ντόπιας παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών, ενώ παράλληλα έγινε κατορθωτό να αντέξει η οινοποιητική βιομηχανία και να βγει από αυτή τη δοκιμασία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Αυτό, συνέχισε,  δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε μια ειλικρινής σχέση μεταξύ του Υπουργείου Γεωργίας, των αμπελουργών αλλά και των οινοποιών, ενώ συνεχάρη τη ΛΟΕΛ, «διότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ήταν σταθερά πρόθυμη να συνδράμει την προσπάθειά μας, απορροφώντας μεγάλες ποσότητες σταφυλιών».

Συγχαίροντας, τέλος, την εταιρεία για την ολοκλήρωση του νέου οινοποιείου της, ο Υπουργός Γεωργίας ευχήθηκε «καλές δουλειές και πολλές και μεγάλες επιτυχίες μέσα από την πλήρη αξιοποίηση της σύγχρονης αυτής υποδομής αλλά και την αληθινή συνεργασία με τον Κύπριο αμπελουργό».

 

Υπερσύγχρονο οινοποιείο της ΛΟΕΛ
Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο της ΛΟΕΛ με καινοτόμο εξοπλισμό, με ταυτόχρονη δυνατότητα οινοποίησης μεγάλων ποσοτήτων αλλά και μικροοινοποίησης. Η ΛΟΕΛ εισέρχεται δυναμικά στην επόμενη δεκαετία με στόχο να καταστεί μεγάλος και αξιόπιστος πρωταγωνιστής στον τομέα της παραγωγής ποιοτικού κρασιού και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην παραγωγή ζιβανίας, κουμανδαρίας και άλλων ποτών.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.