Μονόδρομος η κλιμάκωση των μέτρων – Προσκόμματα Υπ.Ενέργειας στην εύρυθμη λειτουργία της ΑΗΚ

Ìïíüùñç ðñïåéäïðïéçôéêÞ óôÜóç åñãáóßáò õðáëëÞëùí ÁÇÊ ÅÐÏÐÁÇ – ÓÇÄÇÊÅÊ – ÓÅÐÁÇÊ – ÓÕÂÁÇÊ

Μονόδρομος η κλιμάκωση των μέτρων, από τη στιγμή που το Υπουργείο Ενέργειας θέτει προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, τόνισε ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΑΗΚ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Δημήτρης Κωνσταντίνου δήλωσε ότι ο οργανισμός δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις καθημερινές του εργασίες. Όπως είπε, αναγκάζονται να «βαφτίζουν» εργαζόμενους με άλλα καθήκοντα για ελέγχους, ενώ σημείωσε πως λειτουργούν με «εκπτώσεις» για την ασφάλεια του προσωπικού.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι από τις 14 Δεκεμβρίου, το προσωπικό για τις εργασίες κατασκευών, λειτουργίας και συντήρησης θα εργάζεται με σωστά δομημένα και συμπληρωμένα συνεργεία, υπό την αναγκαία επίβλεψη και κανένα μέλος του προσωπικού δεν θα εκτελεί καθήκοντα, που δεν προβλέπονται στο Σχέδιο Υπηρεσίας της θέσης που κατέχει. Διευκρίνισε την ίδια ώρα, ότι δεν θα επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αλλά αυτό το μέτρο αντίδρασης θα έχει επιπτώσεις στον κατασκευαστικό τομέα.

Επίσης ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως οι έξι ατμοηλεκτρικές μονάδες στη Δεκέλεια λειτουργούν έκνομα, συμβάλλουν στην αύξηση κόστους και στη δημιουργία φαινομένων αισχροκέρδειας. Ξεκαθάρισε ότι θα καλέσουν το προσωπικό να μη συμμετέχει σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Υπέδειξε ότι πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.