Μονομερής μείωση θεραπειών παιδιών με εγκεφαλική παράλυση – Γονείς και φίλοι παιδιών ζητούν αναστολή μέτρου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Γονείς και φίλοι παιδιών ζητούν αναστολή μέτρου και σύγκληση έκτακτης συνεδρίας

 

Τη διαμαρτυρία της για τις τροποποιήσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση διατυπώνει η Αγκαλιά Ελπίδας με επιστολή προς τον ΟΑΥ και κοινοποίηση προς τον Υπουργό Υγείας, την ΟΣΑΚ και τον Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών. Οι γονείς και φίλοι των παιδιών ζητούν  αναστολή της μείωσης και διαμαρτύρονται γιατί η απόφαση λήφθηκε χωρίς τη διαβούλευση μαζί τους.

Η οργάνωση θεωρεί λανθασμένη την απόφαση για μείωση των θεραπειών των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση από 12 χρονών και άνω, όπως επίσης και την κατανομή των θεραπειών, όπως έγινε στη βάση ηλικιακών κριτηρίων, αλλά και της σοβαρότητας της πάθησης.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η φυσιοθεραπεία για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ανάλογα με το βαθμό αναπηρίας, έχει διαφορετικούς στόχους, εξίσου σημαντικούς για τη βελτίωση, αλλά και για τη διατήρηση της καλής τους υγείας και προστίθεται ότι η ανάγκη τους για φυσιοθεραπεία δεν έχει ηλικιακούς φραγμούς.

Αναφέρεται ότι ο ελάχιστος αριθμός φυσιοθεραπειών για αυτά τα παιδιά είναι τουλάχιστον 2 θεραπείες την εβδομάδα και ότι ο ΟΑΥ είχε διαβεβαιώσει τον Ιούνιο του 2020 ότι μέσω παραπεμπτικών θα κάλυπτε αυτό το ελάχιστο, όταν προκύπτει ανάγκη. «Επομένως η περαιτέρω μείωση των 48 θεραπειών ανά έτος που θέσατε στην αρχή στις 24, για τα παιδιά των 12 χρονών και άνω, μας αφήνει έκπληκτους και έντονα απογοητευμένους, όπως επίσης και ο τρόπος που διαχωρίσατε σε ηλικίες και σε σοβαρότητα της αναπηρίας, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένα τα παιδιά με σοβαρή αναπηρία», αναφέρει η Αγκαλιά Ελπίδας.

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση αναστολή του υφιστάμενου μέτρου και τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίας, με εκπροσώπους της οργάνωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.