Μόνος δρόμος για λύση η αναγνώριση δύο κυρίαρχων κρατών, λέει ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας

Η συμβολή της Τουρκίας στο ψευδοκράτος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ ενώ ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας, Μετίν Φεϊζίογλου είπε πως οι Τ/κ δεν θα εγκαταλειφθούν από την Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Φεϊζίογλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την περασμένη Δευτέρα.

Είναι υποχρέωσή του, συνέχισε, 7 ημέρες, 24 ώρες την ημέρα να επιβεβαιώνει αυτό το καθήκον της μη εγκατάλειψης (των Τ/κ). «Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να υπηρετήσουμε με πλήρη σεβασμό προς τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα των Τουρκοκυπρίων, χωρίς να βλέπουμε την τδβκ και τις απαιτήσεις και ανάγκες των Τουρκοκυπρίων ξεχωριστά από τις δικές μας ανάγκες. Και το κάνουμε αυτό με μια μοναδική κατανόηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης με την τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το «νησί-παράδεισο», κατά την έκφρασή του, αυτός που δεν θέλει την ειρήνη και την ευημερία είναι η ε/κ πλευρά που έχει άδικη και κακομαθημένη στάση, την οποία «δυστυχώς στηρίζει η ΕΕ. Την ειρήνη σε αυτό το νησί την έφερε η Τουρκική Δημοκρατία. Είναι η τδβκ, ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που διασφαλίζει τη συνέχιση της ειρήνης σε αυτό το νησί και την ακλόνητη αλληλεγγύη και συνεργασία των δύο κρατών».

Πλέον υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την λύση κι αυτό πρέπει να το δει η διεθνής κοινότητα, είπε ο κ. Φεϊζίογλου. «Μόνη λύση στο νησί είναι να αποδεχτεί κανείς την ύπαρξη δύο κυρίαρχων, ισότιμων κρατών και να πιστοποιήσει ότι αυτά τα δύο κυρίαρχα ισότιμα ​​κράτη έχουν ισότιμο διεθνές καθεστώς» συνέχισε.

Ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι γνωρίζει καλά τον Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος γνωρίζει την πολιτική κατάσταση στο ψευδοκράτος. Αναφέρθηκε στην στήριξη της Τουρκίας από την εποχή της πανδημίας και στα οικονομικά πρωτόκολλα.

Σημείωσε δε ότι συνεχίζουν με την πολιτική στο Κυπριακό που τέθηκε μετά την εκλογή του Ερσίν Τατάρ, την οποία στηρίζει και η Τουρκία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy