Μοριοδότηση απόφοιτων Πύργου Τηλλυρίας

Οι τροποποιήσεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις οδηγούνται την Πέμπτη προς ψήφιση

 

 

Την ερχόμενη Πέμπτη οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, έτσι ώστε να μπορούν να διεξαχθούν κανονικά, αφού, όπως είναι γνωστό, φέτος για πρώτη φορά διαχωρίζονται σε απολυτήριες και σε πρόσβασης. Επίσης, μετά από χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τα μέλη της κατέληξαν ομόφωνα σε τροποποίηση με την οποία δίδεται στήριξη στους μαθητές της περιοχής Τηλλυρίας, έτσι ώστε τα λίγα παιδιά της περιοχής να διεκδικούν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια ως υπεράριθμα με βάση την πρακτική των ειδικών κριτηρίων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, είπε πως η προσπάθεια είναι όπως «να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε την απομόνωση την οποία βιώνουν εδώ και δεκαετίες με μια μοριοδότηση των παιδιών αυτών στις εισαγωγικές εξετάσεις».

Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρία, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι το Υπουργείο Παιδείας έμεινε την τελευταία στιγμή «και τρέχουμε για να καλύψουμε ένα νομοθετικό κενό».

Επεσήμανε δε πως λύθηκε το θέμα με τους ανεξεταστέους, αφού, όπως είπε, «δεν είναι δυνατό να αποκλειστούν από τις εξετάσεις πρόσβασης όπως ήθελε το Υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που θα κριθούν λίγες μέρες μετά κατά πόσο θα πάρουν απολυτήριο ή όχι».

Ενημερώνεται για τετράμηνα η Επιτροπή

Η Επιτροπή Παιδείας συνέρχεται εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Απριλίου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, για να ενημερωθεί σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων τετραμήνων και για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Το θέμα ήταν προγραμματισμένο για αύριο, ωστόσο μεταφέρθηκε για να είναι παρών ο Υπουργός.

Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε πως το ΑΚΕΛ έχει έτοιμη πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων και την έχει θέσει ενώπιον των πολιτικών κομμάτων. «Εμείς σκεφτήκαμε ότι ο τρόπος να υποχρεώσουμε το Υπουργείο Παιδείας να συζητήσει ένα άλλο σύστημα, βελτιωμένο και καλύτερο, αξιολόγησης των μαθητών μας είναι με την πρόταση νόμου κατάργησης των εξετάσεων τετραμήνων», σημείωσε. «Είπαμε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», πρόσθεσε, «ότι έρχεται η ώρα που ο καθένας μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». «Ταυτόχρονα, τους είπαμε αν έχουν αυτοί μια άλλη εφικτή λύση, είμαστε όλο αυτιά», συμπλήρωσε.

 

Αναμένει ανταπόκριση για τετράμηνα το ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ έχει έτοιμη πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων και την έχει θέσει ενώπιον των πολιτικών κομμάτων. Ο βουλευτής του, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε πως «είπαμε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ειδικά της αντιπολίτευσης, ότι έρχεται η ώρα που ο καθένας μας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». «Ταυτόχρονα, τους είπαμε αν έχουν αυτοί μια άλλη εφικτή λύση, είμαστε όλο αυτιά», συμπλήρωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy