Μούχλιασε στα συρτάρια της Εισαγγελίας το σκάνδαλο με το λιμάνι

Έγκλημα διαρκείας η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού

Η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού συμπυκνώνει τι εννοεί ο Συναγερμός όταν ισχυρίζεται ότι «κουμαντάρει την οικονομία». «Παρέδωσαν το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα και πλέον οι αυθαίρετες και αλλεπάλληλες αυξήσεις στις ταρίφες πλήττουν καίρια την οικονομική δραστηριότητα, με το λογαριασμό να καταλήγει πάλι στον κυπριακό λαό», τονίζει με χθεσινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Το Λιμάνι Λεμεσού, προσθέτει, αντί να γίνει ανταγωνιστικό και περιφερειακός κόμβος όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, κατέστη ένα από τα πιο ακριβά σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι εμπορευόμενοι και συνολικά η οικονομία. Η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού βρίθει από πρόνοιες σκανδαλωδώς επιζήμιες για τη χώρα, σε σημείο που ενδέχεται να συνιστούν ποινικά αδικήματα. Αυτό μάλιστα είχε τεκμηριωθεί και σε Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας εδώ και 5 σχεδόν χρόνια. Ούτε όμως η Έκθεση, ούτε τα διαβήματα της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, ούτε και η επιστολή του Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ έχουν συγκινήσει τη Νομική Υπηρεσία για να πράξει το καθήκον της μπροστά στο έγκλημα διαρκείας σε βάρος της χώρας.

Άφαντος τώρα, καταλήγει το ΑΚΕΛ, ο Συναγερμός -οι υπουργοί του, νυν και πρώην, οι υποψήφιοι του Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης- για να παραλάβουν το λογαριασμό των πολιτικών τους. Πάλι ο λαός θα πληρώσει τα σκάνδαλά τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.