Μούδιασμα στο ΔΗΚΟ από την τοποθέτηση Χριστοδουλίδη ότι παραμένει συναγερμικός

 

Άλλαξε τα δεδομένα η εξαγγελία της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη, τόσο στον ΔΗΣΥ όσο και στο ΔΗΚΟ. Στον ΔΗΣΥ γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο παρόν στάδιο η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου δεν συγκεντρώνει την αναμενόμενη υποστήριξη ούτε από τα μέλη, τους φίλους και γενικά τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Στις δημοσκοπήσεις ο Αβέρωφ Νεοφύτου παίρνει πολύ χαμηλή στήριξη, παρόλο που πρώτος εξήγγειλε υποψηφιότητα εδώ και μερικούς μήνες και με διάφορα επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να πείσει για την αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», στην περίπτωση που συνεχίσει να μην έχει ανταπόκριση η υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν αποκλείεται να αποσυρθεί και να προβληθεί τρίτο άτομο. Πέραν τούτου, στον ΔΗΣΥ ανησυχούν, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα, σε όσες δημοσιοποιήθηκαν και όσες δεν δημοσιοποιήθηκαν, φαίνεται ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κερδίζει στο δεύτερο γύρο αν απέναντί του θα έχει τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στο στρατόπεδο του Νίκου Χριστοδουλίδη την αρχική αισιοδοξία διαδέχθηκε το μούδιασμα, αφού η πανηγυρική ευρωπαϊκού και αμερικάνικου τύπου εξαγγελία της υποψηφιότητάς του συνοδεύθηκε με τις σοβαρές αποκαλύψεις ότι πολλά από όσα ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης στην εξαγγελία του ήταν αντιγραφή αποσπασμάτων από ομιλία του Γιαννάκη Κασουλίδη που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος το 2008. Έγινε προσπάθεια να φορτωθεί η ευθύνη στον επικοινωνιολόγο του, αλλά προφανώς η πρώτιστη ευθύνη βαραίνει τον υποψήφιο κ. Χριστοδουλίδη.

Στο ΔΗΚΟ επίσης κυριαρχεί ένα μούδιασμα μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, την οποία προσανατολιζόταν να υποστηρίξει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από πηγές του ΔΗΚΟ, οι δημόσιες δηλώσεις Χριστοδουλίδη ότι «παραμένει συναγερμικός και ότι δεν είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης», προκάλεσαν αναταράξεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει παραιτηθεί από το κομματικό αξίωμα του μέλους του Π.Γ. του ΔΗΣΥ, ούτε φαίνεται να έχει τέτοια πρόθεση, αφού πρώτιστα στοχεύει στην υποστήριξη από τον κόσμο του ΔΗΣΥ. Αυτές οι αναφορές και αυτές οι προθέσεις του κ. Χριστοδουλίδη προκαλούν πρόβλημα στο ενδεχόμενο στήριξής του από το ΔΗΚΟ, το οποίο μέχρι πρότινος διακήρυττε ότι στόχος του είναι να φέρει την αλλαγή, απαλλάσσοντας τον τόπο από τη διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη

Αισιοδοξία στο ΑΚΕΛ
Στο ΑΚΕΛ βλέπουν με ικανοποίηση τη μεταστροφή του κλίματος υπέρ του Α. Μαυρογιάννη, τόσο στο κομματικό σύνολο όσο και στον περίγυρο και στους ψηφοφόρους του κόμματος. Ιδιαίτερα εκείνο που ενθαρρύνει το ΑΚΕΛ είναι το ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η δυναμική που θα έχει η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη και η απήχησή της μέσα στα ευρύτερα στρώματα του λαού που δεν ανήκουν στον κομματικό χώρο ή στον περίγυρο του ΑΚΕΛ. Στο ΑΚΕΛ εκτιμούν ότι αυτή η απήχηση της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη θα αποτυπωθεί εντονότερα μετά τις 5 Ιουνίου, όπου το ΑΚΕΛ θα πάρει την οριστική του απόφαση.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.