Μούδουρος: Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις Τ/κ για κάθοδο Ερτογάν

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερες κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων ενόψει της καθόδου του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα ανέφερε ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές αγγίζουν τον πυρήνα των σχέσεων της Τουρκίας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, οι οποίες βρίσκονται σε κακό επίπεδο.

Ο κ. Μούδουρος σημείωσε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αντιπαράθεση στα κατεχόμενα κατά πόσο ο χώρος της βόρειας Κύπρου θα μείνει κυπριακός ή θα έχει έντονα τουρκικά χαρακτηριστικά. Επίσης είπε ότι εντείνεται η πολιτισμική αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία βάζει και την οικονομική της δύναμη για να πετύχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό.
Για το θέμα της Αμμοχώστου, ο κ. Μούδουρος είπε ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση κυρίως στην περιοχή της Αμμοχώστου από τουρκοκυπριακές οργανώσεις.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει και μια άλλη εξέλιξη που είναι το κενό για μεγάλο χρονικό διάστημα στις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι αυτό το κενό προκαλεί νέο κύμα απαισιοδοξίας καθώς μειώνεται η ευκαιρία συνεργασιών με παράγοντες της ελληνοκυπριακής κοινότητας, ενώ δίνεται στην Τουρκία η ευκαιρία για νέα τετελεσμένα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.