Μούδουρος: Έντονες οι αντιθέσεις της Τ/κ Αριστεράς στις πολιτικές Τατάρ για Αμ/στο

Η Τ/κυπριακή Αριστερά και κεντροαριστερά είναι κάθετα αντίθετες με την πολιτική του Ερσίν Τατάρ στο κυπριακό και αν είχαμε σήμερα εκλογές τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά του περασμένου Απριλίου, δήλωσε στον Άστρα ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος.

Εκτίμησε ότι η τ/κυπριακή αντιπολίτευση θα επιδιώξει συνεργασία μέσω κάποιων πλατφόρμων. Σε ότι αφορά το μποϋκοτάρισμα της ομιλίας Ερντογάν ο Νίκος Μούδουρος είπε ότι είναι κάτι που έγινε πολλές φορές στο παρελθόν στα κατεχόμενα. Επισήμανε επίσης ότι η αντίθεση της τ/κ Αριστεράς και κεντροαριστεράς προς τις πολιτικές που προωθεί για τα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν, είτε για την Αμμόχωστο, είτε για την αλλαγή ονομασίας του λεγόμενου κράτους, έγιναν πιο έντονες μετά το ναυάγιο του Κρανς Μοντανά.

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Άστρα για τουρκικά θέματα Δημήτρης Αγάδης επισήμανε ότι τις τελευταίες μέρες οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε στελέχη της τ/κυπριακής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν ο Δημήτρης Αγάδης είπε ότι εκτός από όσα έχουν γίνει γνωστά μέσω πληροφοριών, ενδέχεται να δημιουργηθεί στα κατεχόμενα ναυτική βάση. Όπως ανέφερε, αυτό έχουν πει τούρκοι απόστρατοι ναύαρχοι, ότι δηλ. γίνονται κάποιες μυστικές εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.