Μουσική διαδρομή στην Λευκωσία τη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Make Music Festival, μια μουσική διαδρομή στην Λευκωσία, διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, από τον Δήμο Λευκωσίας και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Make Music Cyprus

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι η Λευκωσία θα πλημμυρίσει με τη μουσική 50 καλλιτεχνών και 20 συγκροτημάτων, από τους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, την Πλατεία Φανερωμένης, τη Στασικράτους.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σε διάσκεψη Τύπου σήμερα τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης τονίζοντας τη σημασία της μουσικής στη ζωή και τη ψυχολογία του ανθρώπου. Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπή, Λεώνη Ορφανίδου ανέφερε ότι το Make Music Festival, διεξάγεται από το 1982 σε περισσότερες από 1000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο Δήμος, είπε, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο και έγινε πλέον θεσμός και στον τόπο μας.

Εξαίροντας τα οφέλη της μουσικής η κ. Ορφανίδου τόνισε πως θεραπεύει τη ψυχή. «Ανεβάζει τη ψυχολογία, φτιάχνει τη διάθεση, δημιουργεί όνειρα και αναμνήσεις. Με τη μουσική ζωγραφίζεις ήχους, γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, δημιουργείς κανάλια επικοινωνίας».

Το Make Music Festival κάθε χρόνο, την 21η Ιουνίου, χαρίζει ζωή στα πάντα, ενώνει ανθρώπους, κουλτούρες και λαούς, διεγείρει τα ανθρώπινα συναισθήματα, ποτίζει τις ψυχές με ελπίδα και αισιοδοξία, όπως είπε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του Δήμου Λευκωσίας, για τις μουσικές δράσεις έχουν καθοριστεί τα πιο κάτω σημεία:

Σημείο 1: οδός Ονασαγόρου
Σημείο 2: οδός Λήδρας
Σημείο 3: Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας
Σημείο 4: Πλατεία Ελευθερίας (γέφυρα)
Σημείο 5: Πλατεία Φανερωμένης (έξω από το σχολείο)
Σημείο 6:  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν θα εναλλάσσονται κάθε 45 με 60 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο περισσότερος κόσμος θα μπορέσει απολαύσει περισσότερα είδη μουσικής, όπως σημειώνεται.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.