Μουσικό Γυμνάσιο Λάρνακας: Φωνές από γονείς για μετακίνησή του – Τι αναφέρει η Σχολική Εφορεία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Αντίθετη στην μετακίνηση του Μουσικού Γυμνασίου Λάρνακας στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου είναι η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης της Λάρνακας.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κώστα, τόνισε ότι 70 παιδιά Γυμνασίου διώκονται για να συνυπάρξουν με άλλα 500 μεγαλύτερης ηλικίας. Σημείωσε ότι δεν έγινε καμία μελέτη για την αντιμετώπιση του υλικοτεχνικού ζητήματος.

Έθεσε μάλιστα το ζήτημα της έλλειψης ηχομόνωσης στο νέο σχολείο και την ανάγκη δημιουργίας αιθουσών για την μεταφορά του Μουσικού Γυμνασίου.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ότι η απόφαση λήφθηκε για να λυθεί το θέμα του υπερπληθυσμού που υπάρχει στο Γυμνάσιο Δροσιάς που φιλοξενεί το Μουσικό Γυμνάσιο.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου ανέφερε από την πλευρά του ότι εξαιτίας του υπερπληθυσμού στο Γυμνάσιο Δροσιάς έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση για το Μουσικό Σχολείο.

Υποστήριξε ότι ως καλύτερη επιλογή μεταφοράς των μαθητών κρίθηκε το Λύκειο Αγίου Γεωργίου γιατί εκεί στεγάζεται και το Μουσικό Λύκειο.

Ο κ. Χρυσοστόμου παραδέχθηκε ότι χρειάζονται υποδομές και βελτιώσεις, λέγοντας ότι τα παιδιά φεύγουν από ένα σχολείο που υπάρχαν πολλά προβλήματα και μεταφέρονται σε άλλη σχολική μονάδα με λιγότερα θέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.