Μούζουρος: Εκγύμναση στην ακαδημία

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας παραχώρησε ο εκ των γυμναστών της ακαδημίας, Κύπρος Μούζουρος. Επεξήγησε τον ρόλο του, ανέφερε τα εργαλεία που παρέχει η διοίκηση και τόνισε τους τομείς στους οποίους δίνεται έμφαση. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα νέα του καθήκοντά του ως προπονητής στο κλιμάκιο Λευκωσίας.

Ποιος ο γενικός ρόλος των γυμναστών στην προπόνηση της Ακαδημίας μας;
«Δουλεύουμε στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών στον νευρομυϊκό και αερόβιο τομέα. Θέλουμε τους νεαρούς να βελτιωθούν σε αυτά για να μπορούν να υποστηρίξουν τα θέλω των αγώνων και να αντεπεξέλθουν σε πιο ψηλά επίπεδα όσο μεγαλώνουν». 


Ποια εργαλεία έχετε στην διάθεσή σας και βοηθούν το έργο σας;
«Βοηθούν πολύ τα συστήματα GPS στις ηλικίες U19 και U17. Η Διοίκηση μας παρέχει όλα τα εφόδια για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα παιδιά νευρομυϊκά και σε δύναμη».

Που υπερτερεί η Ακαδημία μας στον τομέα της εκγύμνασης σε σχέση με άλλες ακαδημίες;
«Θεωρώ ότι υπερτερούμε λόγω της έμφασης που δίνουμε σε αυτό τον τομέα αλλά και της δουλειά που επιτελείται. Δίνονται όλα τα εφόδια στα παιδιά για να βελτιωθούν και θεωρώ πως το επίπεδο μας είναι πολύ ψηλό. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι ακαδημίες».

Που δίνεται έμφαση στην κάθε ηλικιακή ομάδα;
«Σε παιδιά ως 13 ετών κυρίως σε νευρομυϊκή, ενώ πάντα είναι σημαντική η δύναμη. Όσο μεγαλώνουν επικεντρωνόμαστε σε βασικά στοιχεία της δύναμης, αερόβια και αναερόβια. Σημαντική σε ποιο μεγάλες ηλικίες είναι επίσης η βελτίωση της αντοχής και χρειάζεται ειδική προσέγγιση».

Κλείνοντας για τα νέα του καθήκοντα ως προπονητής στο κλιμάκιο Λευκωσίας στους γεννηθέντες κατά το 2010, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα είμαι προπονητής στα Grassroots της Ομόνοιας. Μετά την παρουσία μου ως γυμναστής στην ακαδημία, ένιωθα την ανάγκη να ασχοληθώ και με αυτό το κομμάτι. Στόχος και σκοπός μου είναι τα παιδιά να απολαμβάνουν τις προπονήσεις, τους αγώνες και να βελτιωθούν».