Μπάχαλο σε πέντε Λύκεια μέχρι να παραμείνει στο Λύκειο Κύκκου Α’ ο Δ. Ταλιαδώρος

Έπιασαν τόπο τελικά οι πιέσεις από πλευράς Προεδρικού και ΔΗΣΥ για να μη μετακινηθεi o Δημήτρης Ταλιαδώρος

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Έπιασαν τόπο τελικά οι πιέσεις από πλευράς Προεδρικού και ΔΗΣΥ για να μη μετακινηθεί εκτός Λευκωσίας ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος ως διευθυντής δεν μετακινήθηκε ποτέ εκτός της πόλης για να υπηρετήσει τα 2 χρόνια όπως προνοείται από τη νομοθεσία.

Ο κ. Ταλαδιώρος φέτος μετατέθηκε από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας στο Λύκειο Λινόπετρας, ωστόσο λίγο μετά μετακινήθηκε και πάλι πίσω στο Λύκειο Κύκκου Α’. Μάλιστα για να γίνει αυτό κατορθωτό έπρεπε να μετακινηθούν άλλοι τέσσερις διευθυντές και να δημιουργηθεί μπάχαλο, με τους Καθηγητικούς Συλλόγους μάλιστα των Λυκείων Αποστόλου Βαρνάβα, Ακροπόλεως και Ιδαλίου να διαμαρτύρονται.

Συγκεκριμένα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας χειρίστηκαν τις τελευταίες μεταθέσεις – μετακινήσεις διευθυντών Λυκείων τη δεδομένη χρονική στιγμή (μία μέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων). Παράλληλα, με τις ενέργειες αυτές καταρρακώνεται το κύρος και η αξιοπρέπεια των διευθυντών που μετακινήθηκαν αλυσιδωτά. Μάλιστα ζητούν όπως οι αρμόδιοι προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα άμεσα.

Ενδεικτικό είναι δε το γεγονός ότι ο διευθυντής του Λυκείου όπου είχε τοποθετηθεί αρχικά ο κ. Ταλιαδώρος θα έπρεπε να επιστρέψει στη Λευκωσία μετά την πάροδο των 2 χρόνων, όμως απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε θέση! Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.