Μπάχαλο με τα rapid tests-Προβληματικά τεστ και σύγχυση στο Υπουργείο Υγείας

Προβληματικά τεστ και σύγχυση στο Υπουργείο Υγείας

Καταγγελίες ότι εισήχθηκαν προβληματικά τεστ, με το Υπουργείο να ζητά επανάληψη αν υπάρχει αμφιβολία

Εντελώς ανοργάνωτο είναι το Υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των τεστ σε σχολεία και άλλους χώρους, αφού σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε η εφημερίδα μας, οι οδηγίες που δέχονται οι εταιρείες που διεξάγουν τις γρήγορες εξετάσεις, αλλάζουν συνεχώς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι τελευταίες παρτίδες rapid tests που εισήγαγε η κυβέρνηση φαίνεται να είναι προβληματικές, κάτι που εξάλλου επιβεβαιώνεται και από το χθεσινό περιστατικό σε σχολείο στη Λεμεσό.

Όπως μας αναφέρθηκε, προηγουμένως τα τεστ ήταν πολύ καλά, ωστόσο πρόσφατα το κράτος εισήγαγε τεστ από Ελλάδα και Κίνα, τα οποία φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το υπουργείο ενημερώθηκε σχετικά, ωστόσο η οδηγία που έδωσε προς τις εταιρείες ήταν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν και σε περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία να επαναλαμβάνονται με άλλα τεστ των ιδιωτικών χημείων.

Μετά από την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, καθώς ο κόσμος αντιδρούσε στο να ξανακάνει την ίδια ώρα δεύτερο τεστ, το Υπουργείο απηύθυνε οδηγίες στα χημεία να μην επαναλαμβάνουν τα τεστ. Ωστόσο, μετά το χθεσινό περιστατικό όπου βρέθηκαν θετικά τεστ σε σχολείο της Λεμεσού, με το δεύτερο να βγαίνει αρνητικό, το υπουργείο είπε ξανά στα χημεία να κάνουν επανασυλλογή δείγματος.

Η «Χαραυγή» επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, ποτέ δεν θα επιτρεπόταν να χρησιμοποιούνται προβληματικά τεστ. Επίσης, μας αναφέρθηκε ότι δόθηκαν οδηγίες όπως οποιοδήποτε τεστ έχει έστω και την παραμικρή αμφιβολία, πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Γιάννης Κακαρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.