Μπάχαλο με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για το θάνατο της Lesya – Αποκαλύπτουμε το πόρισμα της νεκροψίας

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα της νεκροψίας που οδήγησε στη σύλληψη του 31χρονου

Όλα ανοιχτά παραμένουν σχετικά με το θάνατο της 28χρονης Lesya Bykova και δεν αποκλείεται νέα ανατροπή στην υπόθεση. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόρισμα της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής Χαράς Σπηλιοπούλου, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Στη συνέχεια, θα ενημερώσει τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για το χειρισμό της υπόθεσης. Την ίδια στιγμή, οι ανακριτές στο ΤΑΕ Πάφου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση σχετικά με την κατηγορία του φόνου εκ προ μελέτης.

Η υπόθεση με την Πετράνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε πολύ σοβαρά εγκλήματα επικρατεί μπάχαλο με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πορίσματα ιατροδικαστών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Πετράνα Μίλκοβα, η οποία είχε κατασπαραχτεί από σκυλιά στη Γεροσκήπου και η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση παρέπεμπε σε ατύχημα. Στην περίπτωσή της τότε είχαν γίνει 4 νεκροψίες.

Το πόρισμα της νεκροψίας

Η «Χ» κατέχει το πόρισμα της πρώτης νεκροψίας που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι ως αιτία θανάτου αναφέρουν πολλαπλές κακώσεις σώματος (κεφαλής, λαιμού, κορμού και σπλάχων) υπό διερεύνηση (ιστολογικές εξετάσεις, τοξικολογικές εκετάσεις και εξετάσεις DNA).

Στα σχόλια οι δύο ιατροδικαστές που υπογράφουν το πόρισμα αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι κακώσεις στο λαιμό (πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια), τις έσω επιφάνειες των άνω άκρων, την περιοχή περινέου … δεν αποτελούν κακώσεις που μπορεί κανείς πέραν πάσης αμφιβολίας να αποδώσει σε πτώση όπως αυτή που μας περιγράφηκε».

Imgsrc 2 Σημειώνουμε, προσθέτουν, «την παρουσία κατάγματος αριστερού πλάγιου τμήματος του υοειδούς οστού, εικόνα που παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού και που μόνο εξαιρετικά σπάνια έχει περιγραφεί σε πτώσεις … στοιχεία τα οποία, πέραν του ότι δεν θα αναμενόταν σε πτώση όπως αυτή που μας περιγράφηκε (ειδικά χωρίς συνοδές κακώσεις στα παρακείμενα μαλακά μόρια όπως εδώ παρατηρείται), κατά τη γνώμη μας εύλογα εγείρουν την υποχρέωση διερεύνησης σεξουαλικού εγκλήματος σχετιζόμενου με το θάνατο αυτό».

Το πόρισμα της 1ης νεκροψίας αμφισβητεί ήδη ο Μάριος Ματσάκης, που διορίστηκε από τους συνήγορους υπεράσπισης του υπόπτου.

 

 

Όλα ανοιχτά
Όλα ανοιχτά παραμένουν σχετικά με το θάνατο της 28χρονης Lesya Bykova και δεν αποκλείεται νέα ανατροπή στην υπόθεση. Δεν είναι η πρώτη φορά που σε πολύ σοβαρά εγκλήματα επικρατεί μπάχαλο με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πορίσματα ιατροδικαστών.

 

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.