Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο προστασίας της παραλίας Φάρου Περβολιών

Υπογράφτηκε σήμερα, 14 Απριλίου 2022, το Συμβόλαιο «Έκτακτα μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Φάρος Περβολιών Λάρνακας». Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και, εκ μέρους της Εταιρείας C. Kasinos&Son Ltd, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας κ. Κώστας Κάσινος.

Το Έργο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας και αφορά την προστασία από τη θαλάσσια διάβρωση τμήματος του παραλιακού μετώπου με την τοποθέτηση ογκολίθων.

Το Έργο καλύπτει συνολικό μήκος περίπου 435μ. του παραλιακού μετώπου στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια Λάρνακας και περιλαμβάνει την κατασκευή θωράκισης από φυσικούς ογκόλιθους μήκους περίπου 150μ. και 14 προβόλων, εκ των οποίων οι 10 έχουν μήκος περίπου 30μ. έκαστος και οι 4 έχουν μήκος περίπου 35μ.-38μ έκαστος, καθώς και την αποκατάσταση υφιστάμενου οχετού (επέκταση υφιστάμενου οχετού Φ0,60μ για περίπου 10μ.) σύμφωνα με τα σχέδια και όλα τα έγγραφα του Διαγωνισμού. Τα έργα έχουν στόχο την προστασία του παραλιακού μετώπου από τη θαλάσσια διάβρωση στο συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου. Οι εργασίες θα επιθεωρηθούν από τον Μηχανικό του Έργου, εκπρόσωπο του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του Τμήματος.

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάιο του 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος €457.000,00 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.