Μπαίνει στο ΓεΣΥ και το ΑπολλώνειοΠυρετός διαβουλεύσεων του ΟΑΥ με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για την ένταξή τους στη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι το Αρεταίειο Νοσοκομείο, αποφάσισε ομόφωνα χθες βράδυ στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του νοσηλευτηρίου ότι θα ενταχθεί στο ΓΕΣΥ.

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είπε ότι μικρός αριθμός κλινών θα μείνει εκτός του συστήματος, ώστε να εξυπηρετεί τους γιατρούς που δεν έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ, αλλά τα γραφεία τους στεγάζονται στο νοσοκομείο.

«Ναι» στην ένταξή του στο ΓΕΣΥ είπε σήμερα και το Απολλώνειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, αναμένεται η απόφαση από το Ιπποκράτειο νοσηλευτήριο, με τις ενδείξεις να είναι θετικές. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή στο Γενικό Σύστημα Υγείας από νοσηλευτήρια όλων των επαρχιών, με τον συνολικό αριθμό των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που θα ενταχθούν στο ΓΕΣΥ να ξεπερνά τα 40.

Επίσης, ο ΓΔ του ΟΑΥ ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του Οργανισμού ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου λέγοντας ότι οι πρόνοιες ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν και όχι προς το καλύτερο.
Για τα δημόσια νοσηλευτήρια, είπε ότι είναι μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση του ΟΚΥΠΥ να αναδιοργανώσει και να ξυπνήσει τον «γίγαντα» που λέγεται δημόσια νοσηλευτήρια. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται να ανέβει η ποιότητα και ο τρόπος που ικανοποιείται ο ασθενής στα δημόσια νοσηλευτήρια.