Μπάιντεν για εισβολή στο Καπιτώλιο: Κανείς δεν θα βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της δημοκρατίας

Χωρίς να ονομάσει τον προκάτοχο του στο αξίωμα, αλλά σκιαγραφώντας τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του άσκησε έντονη κριτική κατά τη διάρκεια της χθεσινής επετείου της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου 2021, στο Καπιτώλιο.

Ο κ. Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση, την οποία είχαν πραγματοποιήσει υποστηρικτές του Τραμπ και είπε ότι ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος ύφανε έναν «ιστό ψεμάτων» σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020 που πυροδότησε τη βία. «Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ένας Πρόεδρος, όχι απλώς έχασε τις εκλογές, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας καθώς ένας βίαιος όχλος παραβίασε το Καπιτώλιο, αλλά απέτυχαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου ξεκίνησαν τη μέρα τους στην Αίθουσα Αγαλμάτων, ένα από τα πολλά δωμάτια του κτιρίου στα οποία εισέβαλαν οι οπαδοί του πρώην Προέδρου πριν από έναν χρόνο. Λέγοντας «κι εσείς κι εγώ και όλος ο κόσμος τα είδαμε με τα μάτια μας» ζήτησε από όσους άκουγαν να κλείσουν τα μάτια τους και να θυμηθούν τι είδαν εκείνη την ημέρα, καθώς περιέγραψε τη σκηνή με τον όχλο να επιτίθεται πρώτα στην Αστυνομία, να απειλεί την Πρόεδρο της Βουλής και να στήνει κρεμάλες απειλώντας να κρεμάσει τον Αντιπρόεδρο.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο τέλος της ομιλίας του υποσχέθηκε πως για την πρώτη επέτειο από την επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της δημοκρατίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.