Μπήκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ στην πολιτική κόντρα για τις εκποιήσεις

Δηλώνει ότι αλλαγή της νομοθεσίας θα επηρεάσει τα έσοδα του κράτους

 

Στην πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σε σχέση με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των εκποιήσεων μπήκε χθες και ο πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ (πρώην Συνεργατικής), Λάμπρος Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, «η λειτουργία ενός σταθερού και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου εκποιήσεων που θα διέπει τη λειτουργία των φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εκπλήρωση του επιχειρηματικού πλάνου ανακτήσεων, ειδικά για τις περιπτώσεις των στρατηγικών κακοπληρωτών». Ανέφερε επίσης ότι «σε περίπτωση αρνητικών (για την ΚΕΔΙΠΕΣ) αλλαγών στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εκποιήσεων, θα επηρεαστεί η αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 22 Απριλίου αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα δικαστήρια, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με στόχο την επαναφορά του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των δανειοληπτών να διεκδικούν από το δικαστήριο αναστολή της εκποίησης της περιουσίας τους, στις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν υπερχρεώσεις ή/και καταχρηστικές ρήτρες. Μάλιστα η αντιπολίτευση έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει πολιτικά παιχνίδια, ενώ έχει ετοιμάσει σχέδιο Β, το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση της πρότασης του ΑΚΕΛ για παράταση της στοχευμένης αναστολής των εκποιήσεων καθώς και προτάσεων άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.