Μπλίνκεν: Δεν θα αφήσουμε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Ουάσινγκτον δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο προκειμένου να στείλει στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται στον αγώνα της ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Αντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ποια νέα όπλα μπορούν να στείλουν στην Ουκρανία.

Συμπλήρωσε δε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν και ενισχύουν την πίεσή τους στη Ρωσία, καθώς, όπως υποστήριξε, υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες αναφορές για βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες από ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Διατηρούμε και ενισχύουμε την πίεση προς το Κρεμλίνο και τους γείτονές του», είπε ο Μπλίνκεν, εξηγώντας ότι μεγαλώνει ο αριθμός των χωρών που τάσσονται στο πλευρό της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας.

Οπως πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να εμπλακεί σε ουσιαστικό διάλογο με την Ουκρανία. Οι αναφορές για δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εκτίμησε μάλιστα ότι το «κλειδί» είναι να φανεί λογικός ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.