«Έφυγε το μήνυμα» από το αρχηγείο και «πήγε το χαμπάρι» στις αστυνομικές Διευθύνσεις για εντατικοποίηση των ελέγχων διακίνησης των πολιτών.

Ειδικότερα, από χθες το πρωί, οι έλεγχοι της αστυνομίας ανά το παγκύπριο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με μπλόκα της αστυνομία ςνα βρίσκονται σε σημεία-κλειδιά των πόλεων προκειμένου να ελέγχουν τους πολίτες που διακινούνται.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, από τη Λάρνακα, διαμήνυσε πως η Αστυνομία θα είναι αμείλικτη με όσους παραβαίνουν τα Διατάγματα του Κράτους γιατί υπεράνω όλων είναι η δημόσια υγεία, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση και να βγούμε αλώβητοι από τη λαίλαπα του κορωνοϊού που μαστίζει την κοινωνία.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα όπου μετέβη για επιθεώρηση των ελέγχων που γίνονται από τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το πρωί μετέβη για επιθεώρηση σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας και στη συνέχεια στην Λάρνακα, «με σκοπό να δούμε τα μέτρα που λαμβάνονται, να δούμε τα μέλη μας» είπε, και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε κοντά και δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί. Κυρίως όμως για να είμαστε βέβαιοι ότι εφαρμόζονται τα μέτρα σε σχέση με την μη εξάπλωση του κορωνοϊού».

Από χθες, οι έλεγχοι γίνονται με μπλόκα στους δρόμους αντί με μηχανοκίνητες περιπολίες όπως γινόταν τθς προηγούμνενες ημέρες, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέθηκαν επόπτες σε κάθε επαρχία, για να ελέγχουν καθ’ όλο το 24ωρο τα περίπολα.

Χαρακτηριστικά, είναι τα στοιχεία που απέστειλε σήμερα το Αρχηγείο.
Σε συνολικά 153 καταγγελίες οδηγών και πεζών προέβη η Αστυνομία στο πλαίσιο των 4.161 ελέγχων που διενέργησε από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορία που επιβλήθηκαν για ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα διενήργησε 1.111 ελέγχους σε υποστατικά χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά επαρχία, έγιναν στη Λευκωσία 2.111 έλεγχοι οδηγών και πεζών και 50 καταγγελίες, στη Λεμεσό 606 έλεγχοι και 16 καταγγελίες, στη Λάρνακα 409 έλεγχοι και 28 καταγγελίες, στην Πάφο 120 έλεγχοι και 18 καταγγελίες, στην Αμμόχωστο 411 έλεγχοι και 26 καταγγελίες και στη Μόρφου 114 έλεγχοι και μία καταγγελία.

Όσον αφορά τους 1.111 ελέγχους σε υποστατικά χωρίς καταγγελία, κατά επαρχία, έγιναν στη Λευκωσία 360 έλεγχοι, στη Λεμεσό 117, στη Λάνρκα 194, στην Πάφο 183, στην Αμμόχωστο 152 και στη Μόρφου 104

Επιπλέον, έγιναν 390 ελέγχους και 14 καταγγελίες από την Τροχαία Αρχηγείου και την ΜΜΑΔ.

Τάσος Αναστάση