Φωτογραφία 51 από την Alpha Square

«Μπορεί μια εικόνα να μας πει σχεδόν τα πάντα; Ναι, μπορεί. Ένας θρίαμβος.» The Telegraph

Το θεατρικό έργο Φωτογραφία 51 της Άννα Ζίγκλερ παρουσιάζει η Alpha Square σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.

Η Φωτογραφία 51  έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο το 2015 με την Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της σπουδαίας επιστήμονα Ρόζαλιντ Φράνκλιν. Το όνομα της Βρετανίδας επιστήμονα επανέρχεται σήμερα στην επικαιρότητα, αφού θα το φέρει το ρόβερ της ευρωρωσικής αποστολής ExoMars, το οποίο συναρμολογείται στη Βρετανία και θα σταλεί στον πλανήτη Άρη το 2020, και αναμένεται να φτάσει τον Μάρτιο του 2021.

Το έργο διαδραματίζεται στο King’s College του Λονδίνου, 1951-1953. Ένα συγκινητικό και χιουμοριστικό πορτρέτο της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, μιας από τις πιο σπουδαίες γυναίκες επιστήμονες του 20ου αιώνα, και του παθιασμένου της στόχου να καθορίσει το περίγραμμα του μορίου του DNA. Μια ομάδα από φυσικούς ξαναζούν το κυνηγητό, αποκαλύπτοντας τα αδόξαστα κατορθώματα αυτής της πρωτοπόρου και της ισχυρά ανεξάρτητης γυναίκας. ‘Ένα έργο για τη φιλοδοξία, την απομόνωση και τον αγώνα για μεγαλείο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ανθή Ζαχαριάδου, Σκηνοθεσία:  Ανδρέας Αραούζος, Σκηνικά και κοστούμια: Έλενα Κατσούρη, Φωτισμούς: Βασίλης Πετεινάρης, Μουσική: Γιώργος Κολιάς.
Παίζουν:  Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Φώτης Αποστολίδης, Πάνος Μακρή, Ηρόδοτος Μιλτιάδους και Γιάννης Καραούλης.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, Πρεμιέρα: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου και μετά κάθε Σάββατο (20:30) και Κυριακή (18.30) για τον μήνα Δεκέμβριο 2019
Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, 9 Ιανουαρίου 2020, στις 20.30
Πάφος: Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, στις 20:30 .