Μπορεί να κερδηθεί η εκλογή του Α. Μαυρογιάννη

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ και των εισροών από άλλους πολιτικούς χώρους

«Η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη αναδεικνύεται σε πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα και αυτό καθιστά το μεγάλο στοίχημα της εκλογής τού Α. Μαυρογιάννη στην προεδρία, σε ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί», διαμήνυσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ από την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ.

Ερωτηθείς για την προοπτική εκλογής του κ. Μαυρογιάννη με ψήφους από άλλους πολιτικούς χώρους, ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έκανε επιλογή μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας, που δεν ανήκει στην Αριστερά ή στη Δεξιά, αλλά ανήκει σε έναν προοδευτικό χώρο που επιδιώκει λύσεις στα προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη μπορεί να απευθυνθεί  και να τον εμπιστευθούν στρώματα και πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στην Αριστερά, αλλά θέλουν αλλαγή και επιθυμούν επίλυση των προβλημάτων για να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Στέφανος Στεφάνου εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές προς άλλους υποψήφιους, θα αυξηθεί περαιτέρω η συσπείρωση του κόμματος και της εισροής από άλλους πολιτικούς χώρους προς όφελος της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι ο Α. Μαυρογιάννης επενδύει σε κείνα τα εργαλεία τα οποία μπορούν να απελευθερώσουν κίνητρα χωρίς να παραβιάζουν κόκκινες γραμμές για να πείσουν την Τουρκία να επανέλθει στο διαπραγματευτικό τραπέζι από το σημείο που διακόπηκαν οι συνομιλίες. Ο Α. Μαυρογιάννης, πρόσθεσε, συμφωνεί με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ που κατέθεσε από το Δεκέμβρη του 2020 προς τον ΠτΔ και προς τη διεθνή κοινότητα. Αυτές οι προτάσεις έτυχαν θετικής προσέγγισης τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τον ΟΗΕ και χώρες-μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Παρατήρησε ότι «σε αυτή τη γειτονιά που βρισκόμαστε, το Κυπριακό είναι από τα λιγότερο δύσκολα ζητήματα, και μπορεί να λυθεί. Κι αυτό επειδή έχει διανυθεί μια μεγάλη απόσταση προς τη λύση -ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ είπε ότι στο Κραν Μοντανά φτάσαμε ένα μίλι πριν από τη λύση του Κυπριακού- και το θέμα είναι με τις δικές μας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον του Σ.Α. και του Γ.Γ. για να επανέλθουμε στις διαδικασίες και να διανύσουμε και το τελευταίο μίλι». Θέση του Α. Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ, όπως ανέφερε, είναι ότι χωρίς λύση στο Κυπριακό το μέλλον του τόπου και του λαού είναι υπό αμφισβήτηση.

 

 

Αποκατάσταση και επέκταση της ΑΤΑ
Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι ο κ. Μαυρογιάννης είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους που έχει τοποθετηθεί ότι θα επαναφέρει την ΑΤΑ με τον τρόπο που το ζητούν οι συντεχνίες: Αποκατάσταση του θεσμού όπως ήταν προηγουμένως και επέκταση της ΑΤΑ στον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι η ΑΤΑ είναι όντως ένας τρόπος αποκατάστασης της αγοραστικής δύναμης των μισθών που είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις μέρες μας που η ακρίβεια προκαλεί μεγάλα προβλήματα στον κόσμο.
Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε, ότι έτσι όπως έχει υιοθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανισμός απορρύθμισης της εργασίας, αντί ως μηχανισμός ρύθμισης της εργασίας. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα βελτιώσει το θεσμό εισάγοντας έτσι ώστε να λειτουργεί θετικά στη ρύθμιση της εργασίας και για τη βελτίωση των μισθών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.