«Μπορεί να κυβερνήσει μακριά από το βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής»

  • «Μπορεί να κυβερνήσει μακριά από το βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής»
  • Μια πολυσχιδής προσωπικότητα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης που συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα για την πραγματική αλλαγή στον τόπο

 

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Μια πορεία που ξεπερνά κομματικά όρια και στεγανά, ένας άνθρωπος που διακρίνεται από τις κοινωνικές του ευαισθησίες, την εντιμότητα και τη σοβαρότητά του, αλλά και την αξιοπιστία του, που πηγάζει μέσα από μια στιβαρή πολιτική αντίληψη. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που συγκεντρώνει όλα τα εχέγγυα για πραγματική αλλαγή στον τόπο, για ουσιαστική προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, έτσι όπως το επιζητεί ο κόσμος της Κύπρου.

Οι αναφορές αφορούν τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, και προέρχονται μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσαν στη «Χαραυγή» τέσσερις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στη μεγάλη ομάδα στήριξης στην επαρχία της Λεμεσού, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό χώρο τους και με κοινό χαρακτηριστικό το ότι δεν προέρχονται από το ΑΚΕΛ.

UntitledΒανέσσα Κυπριανού (Σύμβουλος Επικοινωνίας, υποψήφια ΔΗΚΟ Λεμεσού, Βουλευτικές Εκλογες 2021),

 

Untitled 1Δρ Νίκος Ζάμπογλου (Ογκολόγος),

 

Untitled 2Χρίστος Γιαννούλης (Σύμβουλος Επιχειρήσεων)

 

Untitled 3Λεύκιος Δοράτης (Εκπαιδευτικός, πρώην Επαρχιακός Γραμματέας ΕΔΕΚ Λεμεσού).

 

Συνέπεια, εργατικότητα, εντιμότητα και κοινωνική ευαισθησία

 

Ποιο είναι το βασικό κριτήριό σας στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη;

 

Βανέσσα Κυπριανού:  Κατ’ αρχήν, θεωρώ πολύ ορθή την απόφαση του ΑΚΕΛ για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, η πορεία του οποίου ξεπερνά κομματικά όρια και πολιτικά στεγανά. Παρόλο που είμαι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και ήμουν υποψήφια με το ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές του 2021, η συνείδησή μου, μου επιτρέπει ανοιχτά να τον στηρίζω. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι οι αείμνηστοι Γλαύκος Κληρίδης, Τάσσος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστόφιας, όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης, όλοι διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικά κόμματα, επέλεξαν τον κ. Μαυρογιάννη και τον εμπιστεύτηκαν σε θέσεις κλειδιά για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά και προσδίδει μια μοναδικότητα στην υποψηφιότητά του, ώστε πολίτες που είτε ταυτίζονται κάπου πολιτικά είτε όχι να μπορούν να στηρίξουν ανοιχτά τη συγκεκριμένη επιλογή.

Λεύκιος Δοράτης: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να δώσει πραγματική προοπτική για αλλαγή της διακυβέρνησης στην Κύπρο. Είμαστε σοσιαλιστές και σοσιαλισμός σημαίνει Αριστερά, σημαίνει ανθρωπισμός, πράγματα που βρίσκονται στον αντίποδα της Δεξιάς, που βρίσκονται απέναντι από τις υποψηφιότητες Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Μαυρογιάννης είναι η πιο σοβαρή και συγκροτημένη προσωπικότητα, είναι γνώστης, περισσότερο από τον καθένα, όλων των πτυχών του Κυπριακού. Μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό, μακριά από το βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής. Κομίζει την ελπίδα αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μετά από τη δεκαετή αμοραλιστική διακυβέρνηση της Δεξιάς. Ο πολίτης αυτή την περίοδο έγινε μάρτυρας μιας απεχθούς έκρηξης σκανδάλων και ήρθε η ώρα της κάθαρσης και της πολιτικής εξυγίανσης, κάτι που μόνο ο κ. Μαυρογιάννης μπορεί να επιτύχει.

Χρίστος Γιαννούλης : Σαν σκεπτόμενος πολίτης, είμαι υποχρεωμένος να εκτιμώ την παρούσα κατάσταση σε όλο της το φάσμα: Κυπριακό, οικονομία, κοινωνική πολιτική, κράτος δικαίου και ιδιαίτερα την κοινωνική ευαισθησία που δείχνουν οι κυβερνώντες αλλά και οι επίδοξοι συνεχιστές τους.

Δεν θα επέλεγα υποψήφιο που αποτελεί μέχρι σήμερα μέρος του προβλήματος και σ’ αυτούς κατατάσσω τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο πρώτος επειδή αποτελεί την αιχμή του δόρατος, σαν πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, και ο δεύτερος επειδή είχε την ευκαιρία 8 χρόνια να διαχωρίσει τη θέση του και να αποχωρήσει από μία κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τη χώρα στα τάρταρα της ανυποληψίας και της ανέχειας. Η όψιμη παραίτησή του δεν θα λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Από την άλλη, υπάρχει η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενός συνεπούς, εργατικού και έντιμου επαγγελματία, μιας χαμηλών τόνων και συμπαθέστατης στον μέσο Κύπριο προσωπικότητας. Οι γνώσεις του ξεπερνούν τον στενό διπλωματικό ορίζοντα, είναι λάτρης της διαφάνειας και δίνει την αίσθηση ότι διαθέτει την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία.

Δρ Νίκος Ζάμπογλου: Με τον Ανδρέα μάς συνδέει μία πολυετής φιλία. Θαυμάζω την προσωπικότητά του, τον ακέραιο χαρακτήρα του και συμφωνώ με τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις. Με εντυπωσιάζει ο τρόπος που εκφράζεται με ήθος, με λογοτεχνικές αναφορές χωρίς τη συνήθη ξύλινη γλώσσα.

Untitled 4

Σύμβουλος όλων των Προέδρων στο Κυπριακό

 

Στη συνείδηση κάποιων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπάρχει ακόμα ως ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό που βρισκόταν δίπλα στον Νίκο Αναστασιάδη καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησης με τον ΔΗΣΥ, οπότε, καλώς ή κακώς, θεωρείται ότι αποτελούσε μέρος αυτής της διακυβέρνησης, Τι απαντάτε σ’ αυτό;

 

Λεύκιος Δοράτης: Αυτό ακριβώς το γεγονός δείχνει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο άνθρωπος που μπορείς να του εμπιστευτείς πολύπλοκα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, με τις δαιδαλώδεις συναρτήσεις και πτυχές του. Δεν μπορεί να θεωρείται μέρος της κυβέρνησης, γιατί ήταν διορισμένος λειτουργός για να χειρίζεται ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, το Κυπριακό. Ήταν αξιωματούχος σταδιοδρομίας, διπλωμάτης εγνωσμένου κύρους, γνωστός στον διεθνή διπλωματικό και πολιτικό στίβο.

Άνθρωπος με πολύτιμες γνωριμίες στο εξωτερικό, ο κ. Μαυρογιάννης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον τόπο μας από το θώκο του Προέδρου και όσοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως μέρος της κυβέρνησης Αναστασιάδη, το κάνουν εκ του πονηρού για να πλήξουν τα συντριπτικά πλεονεκτήματά του σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του που ναι, είχαν άμεση εμπλοκή στη διακυβέρνηση των σκανδάλων.

Χρίστος Γιαννούλης : Ο ρόλος του διπλωμάτη δεν είναι να παράγει εξωτερική πολιτική, αλλά να εφαρμόζει την πολιτική που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει. Ένας διπλωμάτης καλείται στην πολύχρονη υπηρεσία του στο Διπλωματικό Σώμα να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, όποιον έχει επιλέξει ο λαός να τον κυβερνήσει, για το συμφέρον της χώρας. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει επιτελέσει άριστα το καθήκον του.

Δρ Νίκος Ζάμπογλου:  Ο Ανδρέας υπηρέτησε τα συμφέροντα και τα δίκαια της Κύπρου διαχρονικά. Δεν ήταν ο άνθρωπος ούτε του Κληρίδη, ούτε του Παπαδόπουλου, ούτε του Χριστόφια, ούτε του Αναστασιάδη. Ο Ανδρέας ήταν η επιλογή όλων για το Κυπριακό και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ικανοτήτων του. Όλοι ανεξαιρέτως τον επέλεξαν υπεράνω κομματικών συμφερόντων. Η θητεία του αποδείχθηκε άμεμπτη.

Βανέσσα Κυπριανού: Στη συνείδηση των περισσότερων Κυπρίων, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπάρχει ως ο Εθνικός Διαπραγματευτής, διακομματικά. Ήταν δίπλα και σε όλους τους πρώην Προέδρους, ως σύμβουλός τους στα θέματα του Κυπριακού. Δίπλα στον αείμνηστο Δημήτρη Χριστόφια ηγήθηκε μιας πετυχημένης θητείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2003 ήταν Πρέσβης-Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με πλούσια δράση μέχρι το 2008.

Η τελευταία δεκαετία περιλαμβάνεται σε μια πορεία σχεδόν 35 ετών συνεχούς προσπάθειας ανάδειξης της εισβολής της Τουρκίας και της συνεχιζόμενης κατοχής και των αγώνων για επίλυση του Κυπριακού. Όλη η πορεία του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι μια έμπρακτη προσπάθεια για μια ελεύθερη Κύπρο, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με μέλλον ανεξάρτητο και αυτόνομο. Με καθημερινούς αγώνες, από όποιο πόστο υπηρετούσε, έδωσε τις δικές του μάχες και δικές του θυσίες και συμβουλές σε όλους τους Προέδρους.

Untitled 5

Έξω από κομματικά κατεστημένα και συμφέροντα

 

Τι είναι εκείνο που κάνει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να διαφέρει από τους δύο βασικούς ανθυποψηφίους του, Νίκο Χριστοδουλίδη (Υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Αναστασιάδη) και Αβέρωφ Νεοφύτου (πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος), με τους οποίους ο κ. Μαυρογιάννης είχε στενή συνεργασία;

 

Χρίστος Γιαννούλης : Όποιος γνωρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, γνωρίζει ότι είναι άνθρωπος αμόλυντος, πράγμα που δεν μπορώ να πω για τους άλλους δύο, αφού αποτελούσαν τα δεκανίκια μιας κυβέρνησης που παρόμοια δεν έχει ζήσει ο τόπος. Μιας κυβέρνησης που έχει αναγάγει τη διαφθορά και τη διαπλοκή σε αυτονόητη πολιτική συμπεριφορά. Ακόμα και αν δεν συμμετείχαν, γνώριζαν, σιώπησαν και αυτό αποτελεί συνενοχή.

Δρ Νίκος Ζάμπογλου: Συνεργάστηκε με όλους για το καλό της Κύπρου. Είναι ένα απαραίτητο προσόν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας να είναι ουσιαστικός, ανεξάρτητος και συνεργάσιμος, χωρίς κομματικές φιλοδοξίες. Έχει την εκτίμηση όλων, Κυπρίων και διεθνών προσωπικοτήτων. Έζησε και εργάστηκε ως διπλωμάτης στις Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη και γνώρισε τις απόψεις για το πρόβλημα μας φίλων και εχθρών. Αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Αυτός είναι ο Μαυρογιάννης. Ο συνεργάτης όλων των προέδρων και του Γκουτέρες στον ΟΗΕ.

Βανέσσα Κυπριανού: Σε αντίθεση με τους ανθυποψηφίους που αναφέρετε, ο κ. Μαυρογιάννης είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν ανδρώθηκε μέσα σε κομματικά κατεστημένα. Εδώ είναι που διαφέρει και η υποψηφιότητά του, ότι δεν είναι πολιτικός, ότι δεν γαλουχήθηκε μέσα σε κομματικά πλαίσια με κομματικά συμφέροντα.

Είναι έμπειρος διπλωμάτης, σε μία ίσως από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του νησιού μας μετά την εισβολή, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και έξω από κομματικούς μηχανισμούς, διεργασίες και ανθρώπους για τη λύση του Κυπριακού.

Καιρός να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική, ποιοτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας! Στα 35 χρόνια διπλωματικής παρουσίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη δεν έχουμε ακούσει κάτι μεμπτό όσον αφορά την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την τιμιότητά του.

Λεύκιος Δοράτης: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο πιο σοβαρός και αξιόπιστος σε σχέση με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη. Άνθρωπος μετρημένος, αποπνέει εμπιστοσύνη και έχει στιβαρή πολιτική αντίληψη. Σε περίπτωση εκλογής ενός εκ των άλλων δύο υποψηφίων, θα έχουμε απλά μία συνέχεια της σημερινής διακυβέρνησης της Δεξιάς.

Την πολιτική σκέψη και την επιθετική νεοφιλελεύθερη μονομέρεια του κ. Αβέρωφ την γνωρίζουμε πολύ καλά. Ο κ. Χριστοδουλίδης αποτελεί ένα ερωτηματικό υψηλού ρίσκου. Με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τη διαρροή των μηνυμάτων του προς πρώην συνεργάτη του, δημιουργούνται εύλογα απορίες για τα πολιτικά αντανακλαστικά του κ. Χριστοδουλίδη. Αποδεικνύεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να επιλέξει τους συνεργάτες του, ενώ στερείται και της απαραίτητης σοβαρότητας που χρειάζεται ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να μην ξεχνούμε ότι και οι δύο κύριοι ανθυποψήφιοι του κ. Μαυρογιάννη είναι ομόσταβλοι του Νίκου Αναστασιάδη. Μη γένοιτο, αν εκλεγεί ένας εκ των δύο, θα έχουμε μία αδιάλειπτη συνέχεια της κυβέρνησης των σκανδάλων, συνέχεια στη μανία εκποίησης του δημοσίου πλούτου, καταλήστευση των δημοσίων οργανισμών, εκποίηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, υπόσκαψη του ΓεΣΥ, μία παραπαίουσα Παιδεία, ακρίβεια και φτώχεια.

Untitled 6

Σωσίβιο για τους απελπισμένους πολίτες

 

Ποιες προτεραιότητες θεωρείτε ότι θέτουν σήμερα οι πολίτες σε σχέση με την επιλογή τους για την υποψηφιότητα που θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές;

 

Δρ Νίκος Ζάμπογλου:  Την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη γνώση και θέληση για λύση του Κυπριακού, την οικονομική βελτίωση του Κύπριου πολίτη, κυρίως των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Την αναβάθμιση της Παιδείας και την εξασφάλιση ποιοτικής υγείας.

Βανέσσα Κυπριανού:  Ο κυπριακός λαός είναι κουρασμένος από τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τις παρατυπίες, την έλλειψη σεβασμού προς τις αρχές που διέπουν την δημοκρατία. Και αυτό το είδαμε και στις βουλευτικές εκλογές, που η αποχή των πολιτών ήταν ένα μεγάλο θέμα.

Πιστεύω ότι οι πολίτες αναζητούν έναν ηγέτη έξω από κομματικές πλεκτάνες, για να χειριστεί θέματα της οικονομίας, της ακρίβειας και όλων των ανατρεπτικών καταστάσεων που βιώνουμε έντονα μετά από μια κρίση με την πανδημία, τον Τούρκο εισβολέα να καραδοκεί και τώρα μέσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν μία υποψηφιότητα με χαρακτήρα ακέραιο, με εντιμότητα και αξιοπιστία αλλά και με διεθνή εμπειρία, ακριβώς όπως είναι αυτή του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Λεύκιος Δοράτης: Οι πολίτες είναι οργισμένοι και απελπισμένοι. Έχουν αντιληφθεί ότι η διαφθορά έχει καταστεί κρατογενής -την παράγει, τη συντηρεί και τη διαιωνίζει ο κρατικός μηχανισμός ως εργαλείο των κυβερνώντων. Αντιλαμβάνεται επίσης ο κάθε πολίτης ότι η διαφθορά ευθύνεται για την κατάσταση και τις δυσκολίες που βιώνει.

Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μία τεραστίων διαστάσεων ανήθικη ανακατανομή του πλούτου, οι τράπεζες εκποιούν τις περιουσίες των φτωχών και των ταλαιπωρημένων, ενώ χαρίζουν δάνεια εκατομμυρίων σε ημέτερους ή δανείζουν εκατομμύρια σε μεγαλοντιβέλοπερς αποστραγγίζοντας τις οικονομίες και τις περιουσίες των φτωχών συμπατριωτών μας.

Χρίστος Γιαννούλης : Το Κυπριακό ασφαλώς μέχρι τη δίκαιη λύση του θα αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής κάθε κυπριακής κυβέρνησης. Σήμερα για πρώτη φορά βλέπει κανείς στις δημοσκοπήσεις να κατέχει τη δεύτερη και τρίτη θέση, αφού τα θέματα διαφθοράς, διαπλοκής, δικαιοσύνης, ακρίβειας, φτωχοποίησης της κοινωνίας το έχουν ξεπεράσει. Είναι το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς λεηλασίας του πλούτου της χώρας, που συγκεντρώνεται σε 5-10 οικογένειες πέριξ των κυβερνώντων.

 

Αναχαίτιση της πορείας των πολιτικών σπόρων Αναστασιάδη

 

Γιατί «ναι» στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και «όχι» στους Νίκο Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου;

 

Βανέσσα Κυπριανού:  Γιατί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει πολύτιμη εμπειρία στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, άριστη γνώση της γεωπολιτικής κατάστασης σήμερα και των νέων συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι ανθυποψήφιοί του έχουν κυβερνήσει, βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας, είχαν την ευκαιρία τους. Τώρα είναι η στιγμή να δώσουμε τη θέση αυτή σ’ έναν άνθρωπο με διαφορετικό μείγμα ικανοτήτων και εμπειρίας, σ’ έναν άνθρωπο που διαθέτει την προσωπικότητα και την κρίση μακριά από κομματικούς επηρεασμούς να επιλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες που θα οδηγήσουν την Κύπρο στην επόμενη πενταετία. «Ναι», λοιπόν, στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, με απόλυτη σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Λεύκιος Δοράτης: Ο κάθε σκεπτόμενος και προοδευτικός πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει οι προεδρικές εκλογές του 2023 να εξελιχθούν σε ταγκό δύο δεξιών υποψηφίων. Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η πορεία των πολιτικών σπόρων του Νίκου Αναστασιάδη προς το Προεδρικό. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται παθητικά η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου από αριστερές προοδευτικές δυνάμεις. Η αλλαγή αυτή τη στιγμή κρίνεται όσο ποτέ αναγκαία.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δημιουργούσε για χρόνια το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο, όπως ο ίδιος έχει αποκαλέσει, τη στιγμή που άλλοι πολιτικοί προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο πυρήνας του βαθέως σκοτεινού κατεστημένου και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει το φορέα ουσιαστικής αλλαγής προς καλύτερες μέρες.

Χρίστος Γιαννούλης : Το «όχι» σε Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ είναι δεδομένο, επειδή και οι δύο αποτέλεσαν μέρος ή ήταν το κύριο στήριγμα μιας κυβέρνησης που γύρισε την πλάτη στον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον συνταξιούχο και τη νεολαία.

Το «ναι» στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, επειδή εκπέμπει καλοσύνη, συνέπεια, γνώση, εντιμότητα και πάνω απ’ όλα την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σ’ αυτό τον λεηλατημένο τόπο.

Δρ Νίκος Ζάμπογλου:  Είμαι βέβαιος για τις ικανότητές του να ηγηθεί με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες την αλλαγή για μία Κύπρο πιο δίκαιη. Είναι ο καλύτερος γνώστης του Κυπριακού, προϋπόθεση για μία λύση με προοπτική το μέλλον της νέας γενιάς. Οι εμπειρίες του στο εξωτερικό, η καλλιέργειά του, η αγάπη για την Κύπρο συνθέτουν προϋποθέσεις για καινοτόμες ιδέες αναβάθμισης της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας.

Διαβάστε το κύριο θέμα της εφημερίδας αλλά και όλα τα θέματα στη ζώνη συνδρομητών. Μπορείτε να βρείτε παλαιότερες εκδόσεις στο αρχείο της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.