Μπορέλ: Έγκλημα πολέμου η ρωσική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ

Καταδικαστέο και απαράδεκτο έγκλημα πολέμου χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζόζεπ Μπορέλ την Ρωσική επίθεση με πυραύλους κατά εμπορικού κέντρου στην Ουκρανική πόλη Κρεμεντσούκ, την ώρα που βρίσκονταν εκεί εκατοντάδες άμαχοι.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Μπορέλ αναφέρει πως η ΕΕ καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση. «Εκατοντάδες αθώοι άμαχοι πολίτες θεωρείται πως βρίσκονταν στο κέντρο την ώρα της επίθεσης» τονίζει.

«Πρόκειται για μια ακόμα ειδεχθή ενέργεια σε μια σειρά επιθέσεων σε πολίτες και μη στρατιωτικές υποδομές από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, με πιο πρόσφατες τις πυραυλικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικά κτίρια και υποδομές στο Κίεβο και άλλες περιοχές» αναφέρει.

«Ο συνεχιζόμενος βομβαρδισμός πολιτών και μη στρατιωτικών αντικειμένων είναι καταδικαστέα και εντελώς απαράδεκτη, και αντιστοιχεί σε έγκλημα πολέμου» προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπορέλ, η Ρωσία «φέρει πλήρη ευθύνη για αυτές τις επιθετικές πράξεις και για την καταστροφή και την απώλεια ζωών που προκαλεί» και πως «θα λογοδοτήσει για αυτές».

Ο κ. Μπορέλ υποστηρίζει πως η ΕΕ επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της με τον λαό της Ουκρανίας και πως θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική, στρατιωτική και κοινωνική ανθεκτικότητα, μεταξύ άλλων μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy