Μπόρις Τζόνσον: Απολογείται αλλά δεν παραιτείται μετά από το πρόστιμο για το Partygate

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απολογήθηκε μετά από την επιβολή προστίμου σε βάρος του από τη Μητροπολιτική Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τα πάρτι σε κυβερνητικά γραφεία εν μέσω lockdown, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όπως ζητά η αντιπολίτευση.

«Πλήρωσα το πρόστιμο και απολογούμαι πλήρως», δήλωσε ο κ. Τζόνσον από την επίσημη εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς, διευκρινίζοντας ότι το πρόστιμο αφορά τη συνάθροιση για τα γενέθλιά του στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Ιουνίου 2020.

Όπως είπε, στο μέσο μιας πολυάσχολης ημέρας, λίγο μετά τις 2 το απόγευμα, υπήρξε μία «σύντομη συνάθροιση» που διήρκεσε για λιγότερο από δέκα λεπτά. «Με κάθε ειλικρίνεια, δε σκέφτηκα τότε ότι ίσως αυτό να ήταν παραβίαση των κανονισμών, αλλά φυσικά η αστυνομία έκρινε διαφορετικά και σέβομαι πλήρως το αποτέλεσμα της έρευνάς τους».

Ερωτηθείς αν θα υποβάλει την παραίτησή του, καθώς γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός στο Ην. Βασίλειο που κρίνεται ότι παραβίασε το νόμο, απάντησε αρνητικά.

«Θέλω να μπορώ να συνεχίσω με την εντολή που έχω και να αντιμετωπίσω τα προβλήματα αυτής της χώρας. Η δουλειά μου είναι να συνεχίσω και να φέρω αποτελέσματα για το λαό αυτής της χώρας», συμπλήρωσε.

Σχολίασε δε ότι αποδέχεται ειλικρινώς ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να αναμένει καλύτερα από τον ίδιο και ότι πλέον έχει μια «μεγαλύτερη αίσθηση υποχρέωσης» να ενεργήσει για τις προτεραιότητες του βρετανικού λαού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον ήταν της τάξης των 50 λιρών. Πιστεύεται ότι θα μπορούσαν να του επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα για άλλες συναθροίσεις οι οποίες είναι υπό έρευνα.

Πρόστιμο έχουν κληθεί να πληρώσουν επίσης η σύζυγος του Πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και συνολικά πάνω από 50 ακόμα παριστάμενοι στα πάρτι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy