Μπόρις Τζόνσον: Εμμένει στην απόφαση παραμονής στην Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι να βγει διάδοχος

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάρισε σήμερα πως ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει στη θέση του Πρωθυπουργού έως ότου το Συντηρητικό Κόμμα αναδείξει τον διάδοχό του.

Στελέχη των Τόρις, με πρωτοστατούντα τον πρώην Πρωθυπουργό σερ Τζον Μέιτζορ, έχουν ταχθεί υπέρ της άμεσης παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας ή διατυπώνοντας καχυποψία για τις προθέσεις του.

Ο εκπρόσωπος απέρριψε τα αιτήματα αυτά λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός ενεργεί κατά τα ειωθότα. Παραμένει Πρωθυπουργός μέχρι να αναδειχθεί ένας νέος ηγέτης του κόμματος και η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί όσο αυτό εκτυλίσσεται».

Ο κ. Τζόνσον επιχείρησε την Πέμπτη να κατευνάσει τις αντιδράσεις αυτές, λέγοντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει νέες πολιτικές που θα δεσμεύουν τον επόμενο Πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπός του ανέφερε σήμερα πως ο κ. Τζόνσον «δεν θα επιδιώξει οποιεσδήποτε μεγάλες δημοσιονομικές αλλαγές, ούτε θα επιδιώξει να αναστρέψει ήδη συμφωνηθείσες πολιτικές».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι θα συνεχίσει την εφαρμογή κάποιων πολιτικών, που αν και αμφιλεγόμενες έχουν εγκριθεί, όπως η μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα και οι συνομιλίες με την ΕΕ επί του Πρωτοκόλλου Β. Ιρλανδίας του Brexit.

Ο νεοδιορισθείς Υπουργός Παιδείας Τζέιμς Κλέβερλι υπερασπίστηκε με δηλώσεις του την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να μην παραχωρήσει την εξουσία σε κάποιον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι στο βρετανικό πολιτικό σύστημα δεν υφίσταται η έννοια του υπηρεσιακού ηγέτη.

Πρόσθεσε πως η διαδικασία διαδοχής θα επιτελεστεί «επαγγελματικά αλλά γρήγορα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.