Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί συνιστούσε απειλή για όλα τα συμφέροντά μας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο στρατηγος ήταν υπεύθυνος για ένα μοτίβο ταραχοποιού και αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς στην περιοχή.

Ο Τζόνσον είπε ότι δεν θα θρηνήσει για τον θάνατο του Σουλεϊμανί γιατί οδήγησε σε θάνατο χιλιάδες αθώους πολίτες και δυτικούς αξιωματούχους.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ και τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ.
Είπε ότι είναι σε στενή επαφή με όλες τις πλευρές προτρέποντας σε αποκλιμάκωση και προειδοποίησε ότι «όλες οι παροτρύνεις για ανταπόδοση ή αντίποινα απλώς θα οδηγήσουν σε περισσότερη βία στην περιοχή».

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε παράλληλα ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των Βρετανών στρατιωτών και των βρετανικών συμφερόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Foreign Office έχει ενισχύσει την ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.