Μπόρις Τζόνσον: Σε στάδια η έξοδος από το lockdown

epa08986874 NHS staff brings a patient into the Royal London hospital in London, Britain, 04 February 2021. Britain's national health service (NHS) is under sever pressure even as Covid-19 hospital admissions continue to fall across the UK. Some one thousand people are still dying each day from the disease. EPA/ANDY RAIN

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η έξοδος της χώρας από το lockdown θα γίνει σταδιακά.

Σε δηλώσεις από εμβολιαστικό κέντρο στην Ουαλία ο κ. Τζόνσον είπε ότι ο «οδικός χάρτης» που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού «θα βασίζεται σταθερά σε μια προσεκτική και συνετή προσέγγιση», έτσι ώστε η έξοδος από το lockdown να είναι «μη αναστρέψιμη».

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός, «θέλουμε να πηγαίνουμε προς μία κατεύθυνση από εδώ και στο εξής, βασιζόμενοι στην απίστευτη πρόοδο των εμβολιασμών».

Συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως η έξοδος από το lockdown πρέπει να γίνει «σε στάδια».

Ο κ. Τζόνσον άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το άνοιγμα της εστίασης θα είναι ένα από τα τελευταία βήματα που θα γίνουν λόγω του αυξημένου κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Υποσχέθηκε, εν τέλει, ότι τη Δευτέρα θα πει όσα περισσότερα γίνεται για τα επόμενα βήματα, παρατηρώντας ότι συμφωνεί με τις συστάσεις επιστημόνων πως τα βήματα αυτά θα πρέπει να βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα και όχι σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.