Δεν μπορούν πλέον οι Αρχές να κλείνουν μάτια και αυτιά

Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Τα «έψαλλαν» τον περασμένο Νοέμβρη οι οργανωμένοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης στον δήμαρχο και τους ιθύνοντες του δήμου αλλά και στην Αστυνομία για τα όσα παράνομα και απαράδεκτα συμβαίνουν έξω και γύρω από τα σπίτια τους, εξαιτίας της ασυδοσίας που επικρατεί με την παράνομη λειτουργία των νυκτερινών κέντρων.

Μάλιστα, τους είχαν καλέσει να περπατήσουν ένα βράδυ και ιδιαίτερα Παρασκευής και Σαββάτου μαζί με τον κόσμο στους δρόμους του κέντρου της πόλης για να βιώσουν έστω και λίγο την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί έξω και γύρω από τις κατοικίες και να δουν πόσο θα άντεχαν. Και βέβαια, δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση-πρόκληση, γνωρίζοντας προφανώς την πραγματικότητα, στην οποία κλείνουν μάτια και αυτιά.

Είχαν κληθεί όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι σε εκείνη τη Συνέλευση του Συνδέσμου Κατοίκων και Φίλων Ιστορικού Κέντρου, εισπράττοντας την αγανάκτηση αυτών των ανθρώπων για την προκλητική ανοχή και αδιαφορία που επιδεικνύουν δήμος και Αστυνομία, μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα συνεχώς να διαιωνίζονται. Προβλήματα που έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με τη μετάδοση μουσικής σε ανεξέλεγκτα ντεσιμπέλ και γενικότερα την ηχορύπανση και την οχληρία που κυριαρχεί τα βράδια στο κέντρο της πόλης αλλά και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτή εδώ τη στήλη επισημαίνουμε αυτά τα ζητήματα, που αποτελούν βασική πηγή ταλαιπωρίας για τους πολίτες, οι οποίοι ακόμα κρατιούνται και κατοικούν στο κέντρο της πόλης και δικαιολογημένα αγανακτούν και διαμαρτύρονται, καθώς αντιμετωπίζουν την αδιαφορία ή την αδυναμία των αρμόδιων Αρχών να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις.

Δυστυχώς, είμαστε και πάλι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να επανέλθουμε, καθώς διαπιστώνεται ότι οι μέχρι τώρα διαμαρτυρίες των επηρεαζόμενων κατοίκων, όπως και η δημοσιοποίηση των προβλημάτων τους, κάθε άλλο παρά είχαν αποτέλεσμα. Αντίθετα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που συνεχώς διαιωνίζεται.

Επιτέλους, να το αντιληφθούν όλοι εκείνοι οι αρμόδιοι εκεί στο δήμο και την Αστυνομία ότι ο κόσμος βαρέθηκε, κουράστηκε να ακούει ανακοινώσεις και δηλώσεις του τύπου «κάθε μέρα κτίζουμε με πράξεις το μέλλον της Λεμεσού… βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων… δίνουμε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας…» Η καθημερινότητα που καταγράφεται σε όλη σχεδόν την έκταση που καταλαμβάνει το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους εξαγγελίες και αναφορές.

Το είπαμε πολλές φορές και το ξαναλέμε ότι ο κόσμος της Λεμεσού αποδίδει σε μεγάλο  βαθμό όλα αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν στην πόλη στο γεγονός ότι οι δημοτικοί άρχοντες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι απόντες, απαξιούν δηλαδή να περπατήσουν στην πόλη και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους δημότες, να ακούσουν παράπονα, να δουν από κοντά κάποιες καταστάσεις και με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα να επιληφθούν των προβλημάτων που υπάρχουν.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy