Η πρώτη απάντηση στην πολιτική που βλάπτει τη δημοκρατική κουλτούρα ήρθε από την κάλπη, δήλωσε ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των «τοπικών εκλογών» που έγιναν χθες στα κατεχόμενα.
Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, σε δήλωσή του ο κ. Μαβίς ανέφερε ότι αυτό που αναμένουν από την «τοπική αυτοδιοίκηση» είναι μια προσέγγιση για υπηρεσίες που θα φέρουν την κοινωνία πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα, θα υπηρετούν την αρχή της διαφάνειας και της λογοδοσίας, θα έχουν προτεραιότητα το περιβάλλον, τις γυναίκες, τα παιδιά, τα δικαιώματα των ζώων και την άμεση οικονομική και κοινωνική συνεισφορά στις δραστηριότητες εκπαίδευσης / κατάρτισης των σχολείων.
Η πρώτη απάντηση στην πολιτική που βλάπτει την «αντίληψη ταυτότητας, την πολιτική και δημοκρατική κουλτούρα» του τουρκοκυπριακού «λαού» ήρθε από την κάλπη, συμπλήρωσε.
Το αποτέλεσμα των «εκλογών», συνέχισε, ήταν ένα όχι στη «ρηχή πολιτική», σε αυτούς που προσπάθησαν να διαχωρίσουν την κοινωνία και να τη χωρίσουν σε στρατόπεδα παρουσιάζοντας τις «τοπικές εκλογές» ως εθνική υπόθεση. Σε αυτούς, πρόσθεσε, που χαρακτηρίζουν τους πολίτες ως «ομοσπονδιακούς, ελληνόσπορους, προδότες» και προσπαθούν να συγκεντρώσουν ψήφους με τη βοήθεια καταχρηστικών μεθόδων. Όσοι παραβίασαν την υποχρέωση να είναι αμερόληπτοι, είπε ο κ. Μαβίς, έλαβαν την απαραίτητη απάντηση στην κάλπη.
Οι Τουρκοκύπριοι, κατέληξε, χρησιμοποίησαν την ψήφο τους στην κάλπη υπέρ των υπηρεσιών (προς τον πολίτη), για κοινωνική ειρήνη και για ένα ανθρώπινο μέλλον σε αυτό το νησί.
Στο μεταξύ, τα τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ανακοινώθηκαν τα ονόματα των «μουχτάρηδων» – «κοινοταρχών». Από τους 220 σε ολόκληρο το ψευδοκράτος, οι 16 είναι γυναίκες: 7 στην «επαρχία» Λευκωσίας, 5 στην Αμμόχωστο, μία στην Κερύνεια, 2 στην περιοχή Τρικώμου και μία στην Λεύκα.
Να σημειωθεί ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων για όλες τις θέσεις της «τοπικής αυτοδιοίκησης» υπήρχε υποχρεωτική ποσόστωση 30% των γυναικών.
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.