Θέα/Ορίζοντας
My urban landscape: a close-up review (3)
Συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick φιλοξενούμε στον Ορίζοντα μέρος της εικαστικής έρευνας φοιτητριών και φοιτητών του πρώτου έτους του Τμήματος στο πλαίσιο του μαθήματος Fundamentals of Drawing 2.

Οι φοιτήτριες και φοιτητές κλήθηκαν να ανακαλύψουν εκ νέου το μέρος μέσα στο οποίο ζουν, μέσα από την περιπλάνηση, την παρατήρηση και την εικαστική έρευνα. Εστίασαν στις λεπτομέρειες, τις κρυφές τοποθεσίες, τις προσωπικές στιγμές της ζωής της πόλης και σε ορατά και λιγότερο ορατά στοιχεία του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Διερεύνησαν την αρχιτεκτονική του, τους δημόσιους χώρους, τους δρόμους και τις πινακίδες των δρόμων, τους εγκαταλειμμένους ή χαμένους χώρους και τα ερείπια. Παρατήρησαν τους κατοίκους του (ανθρώπους, ζώα, πουλιά, έντομα), τις δραστηριότητές τους και τα ίχνη των δραστηριοτήτων τους και συζήτησαν θέματα που αφορούν στον καταναλωτισμό, την ασφάλεια, την απομόνωση και τις έννοιες του ντόπιου και του ξένου/του επισκέπτη. Εξέτασαν πώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπάρχουν, ζώντας και δρώντας ανεξάρτητα, παράλληλα ή απέναντι το ένα στο άλλο και πώς αυτή η συνύπαρξη και η αλληλεπίδραση διαμορφώνει το αστικό τοπίο.



Επιλογή έργων: Παναγιώτης Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Frederick
Φωτογράφηση έργων: Χριστιάνα Κωνσταντίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Frederick
Ευχαριστίες στον Μάριο Πασχαλίδη (MA in Visual Arts candidate, Πανεπιστήμιο Frederick) για τη συμβολή του στην υλοποίηση του πρότζεκτ.
