Ν. Χαρδαλιάς: Σε εξέλιξη 55 πυρκαγιές στην Ελλάδα

Φωτιά καίει δέντρα ενώ πλησιάζει απειλητικά το χωριό Ζωοδόχος Πηγή στην Εύβοια, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021. Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Στη μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 55 ενεργές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναφορικά με το μέτωπο της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς αυτό να προκαλεί εφησυχασμό, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συχνές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέλαβαν ολονύκτιες προσπάθειες, έτσι ώστε αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, να μπορέσουν να οριοθετηθούν τα μέτωπα στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες, ανέφερε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Αττική συνολικά 856 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ. Παράλληλα, συνδρομή προσφέρουν ο στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, σημείωσε ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν όλες οι διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως ανέφερε, έχουν εκκενωθεί 39 οικισμοί, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στον ορεινό όγκο της Βόρειας Εύβοιας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες στην Εύβοια, με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη μαζί με το beriev 200.

Ακόμα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι είναι ενεργό ένα σημαντικό μέτωπο πυρκαγιάς στη Φωκίδα, με μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων, από εστία που ξεκίνησε στο χωριό Ελαία. Τέλος, σημείωσε ότι σήμερα η Ρόδος έχει τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.