Ν. Χαρδαλιάς: Tο βάρος των προσπαθειών πέφτει στην Εύβοια

Δασοπυροσβέστες επιχειρούν στην θέση Φλαμπούρι κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Για ακόμα ένα δύσκολο απόγευμα και μια δύσκολη νύχτα έκανε λόγο ο Έλληνας Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της ενημέρωσής του για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το βάρος των προσπαθειών πέφτει στην Εύβοια καθώς στην Αττική υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

Αναφορικά με την Εύβοια, σημείωσε ότι τα εναέρια αλλά και επίγεια μέσα έχουν ενισχυθεί και υπογράμμισε ότι για να κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν συντρέχουν πάντα. Σημείωσε ότι είναι δύσκολο να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα στην Εύβοια, λόγω του καπνού και της περιορισμένης ορατότητας που δημιουργείται.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τα εναέρια μέσα επικεντρώνονται σε στοχευμένες προσβολές της πυρκαγιάς κοντάστους οικισμούς.

Τέλος, επεσήμανε πως ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε είναι καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις μεταφοράς κατοίκων και τουριστών από τα λιμάνια της βόρειας Εύβοιας καθώς το ένα μετά το άλλο τα χωριά γύρω από την Ισταιία εκκενώνονται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy