Ν. Χριστοδουλίδης: Η κυβέρνησή μου θα εκπροσωπείται στο μνημόσυνο Γρίβα (ηχητικό)

Αν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση του θα στέλνει εκπρόσωπο στο μνημόσυνο του Γρίβα, όπως γίνεται και τώρα από την σημερινή κυβέρνηση δήλωσε σήμερα, ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης φιλοξενούμενος σήμερα στην Πρωϊνή Έκδοση του Αστρα.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης, αρχικά, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετέχει η εκτελεστική εξουσία στο μνημόσυνο του Γρίβα και ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο θρησκευτικό μνημόσυνο και την εκδήλωση στο μνημείο του Γρίβα που ακολουθεί.

Ωστόσο, μετά από την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συμμετείχε κάθε χρόνο στο μνημόσυνο του Γρίβα και ότι φέτος εκπροσωπήθηκε από το Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, κ. Πέτρο Δημητρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε θετικά και ότι αυτό που γίνεται σήμερα θα συνεχιστεί να γίνεται.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Συναγερμού, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εκπροσωπήθηκε και στο θρησκευτικό μνημείο αλλά και στην εκδήλωση που ακολουθεί στο χώρο του μνημείου του αρχηγού της ΕΟΚΑ Β’

Διαβάστε επίσης: Μνημόσυνο Γρίβα: Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ τίμησαν χέρι-χέρι τον ολετήρα της Κύπρου

Τι λέει για το ΕΛΑΜ

Ο κ. Χριστοδουλίδης τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της συμμετοχής του ΕΛΑΜ σε ενδεχόμενη κυβέρνησή του, το οποίο ξέσπασε μετά την απάντηση του σε σχετική ερώτηση στο debate του ΡΙΚ της περασμένης Πέμπτης. Στο debate της Πέμπτης, είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο του ΡΙΚ ότι , ότι είναι εκεί για να ενώσει και δεν αποκλείει κανένα. Σε διευκρινιστική ερώτηση τότε του δημοσιογράφου, εάν δεν αποκλείει το ΕΛΑΜ, απάντησε, όχι.

Διαβάστε επίσης: Έτοιμος για συνεργασία με Χρίστου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης (βίντεο)

Ερωτώμενος, να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μετά το σάλο, απάντησε, σήμερα, ότι το ΕΛΑΜ δεν θα συμμετέχει στη κυβέρνησή του, προσθέτοντας ωστόσο ότι εάν στον δεύτερο γύρο του στείλουν ερωτηματολόγιο (όπως έπραξαν και το 2018) θα απαντήσει στο ΕΛΑΜ στέλνοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Συσχέτισε δε το ζήτημα με το ότι και στη Βουλή υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις όλων των κομμάτων για διάφορα θέματα καθώς και με το γεγονός ότι το ΕΛΑΜ συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Έχουν κάνει την υπέρβασή τους» τα κόμματα που τον στηρίζουν

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο Ν. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι   δεν έχει σημασία εάν τα κόμματα που τον στηρίζουν τάσσονται εναντίον της ΔΔΟ, και αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα καθώς σημασία έχει το πρόγραμμα του υποψηφίου. Τόνισε δε, ότι τα κόμματα που τον στηρίζουν έχουν κάνει την υπέρβαση τους. Ο ίδιος, είπε, έχει συγκεκριμένες θέσεις στο Κυπριακό και τόνισε την ανάγκη να γίνουν αμέσως ενέργειες για να σπάσει το αδιέξοδο.

«Αν υπάρχουν» καταγγελίες για τα διαβατήρια θα εξεταστούν

Όσον αφορά το σκάνδαλο των διαβατηρίων, ο τέως Υπουργός δήλωσε ότι  έγιναν σοβαρότατα λάθη και ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης τους από τη Δικαιοσύνη, αποφεύγοντας ωστόσο να πει εάν αφορά το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ήταν μέλος.

Χαρακτήρισε επίσης λανθασμένη ενέργεια το ταξίδι του Προέδρου με ιδιωτικό αεροσκάφος Σαουδάραβα επιχειρηματία, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν έχει σχέση με το ΚΕΠ. Δεν τίθεται θέμα συγκάλυψης οποιουδήποτε τόνισε ερωτηθείς, προσθέτοντας ότι «εάν υπάρχουν» συγκεκριμένες καταγγελίες πρέπει να δοθούν στους θεσμούς για να το εξετάσουν.

Το θέμα, ανέφερε, είναι να υπάρχουν εκείνοι οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που να ελέγχουν. Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι δεν πρόκειται από την πρώτη μέρα που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος να σταματήσει η διαπλοκή και η διαφθορά. Πρόσθεσε, ότι προτείνει ψηφιακό μετασχηματισμό που θα δυσκολέψει τέτοια φαινόμενα, λογοδοσία αλλά και μακροπρόσθεμα, κτίσιμο κουλτούρας ενάντια στην διαφθορά.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.