Ν. Χριστοδουλίδης: Πρώτα απολογήθηκε για fake accounts, ακολούθως έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης

Σε απολογία προχώρησε ο Συναγερμικός Υποψήφιος Πρόεδρος για την Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης προς τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσαγγάρη, ο οποίος και την αποδέχτηκε. 

Η απολογία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, αφορούσε μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει σε μήνυμα του – οδηγία – για τα Fake Profiles που διαχειρίζεται, να “χτυπήσουν” τον δημοσιογράφο με την δικαιολογία ότι βρίσκεται στο payroll του ΔΗΣΥ.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τα fake accounts ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησης του και μια πολεμική που θα κλιμακωθεί.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στα Πολεμίδια, στην παρουσία των Προέδρων του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ο κ.Χριστοδουλίδης είπε πως, ο στόχος και το όραμα του είναι ξεκάθαρο, «να φτιάξουμε μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στον κάθε πολίτη τούτου του τόπου καλύτερο επίπεδο ζωής και μια αξιοπρεπή καθημερινότητα».

Για να επιτευχθεί αυτό, πρόσθεσε «πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα, ενωμένοι όλοι μαζί και να αντιπαρέλθουμε του πολύ τοξικού κλίματος που σκοπίμως καλλιεργούν κάποιοι για να μας αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν το λαό, να δημιουργήσουν πόλωση».

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, συνέχισε, «γνώριζα πολύ καλά ότι δεν θα είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, γνώριζα ότι θα είχα να αντιμετωπίσω πολεμική, ακόμη και κτυπήματα κάτω από την μέση» και ανέφερε ότι καθημερινά βιώνει «μια οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησης μου, με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου, χωρίς όρια, χωρίς τον όποιο περιορισμό, εκτός του κάθε πλαισίου».

Είπε δε πως «αυτή η πολεμική όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα κλιμακωθεί περισσότερο, επειδή η υποστήριξη προς την υποψηφιότητα μας όλο και αυξάνεται» και υπέδειξε πως ο ίδιος δεν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο και θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τις θέσεις και προτάσεις του, με πολιτικά επιχειρήματα «προς σεβασμό, πάνω από όλα, προς την κυπριακή κοινωνία, προς τον κυπριακό λαό, προς την ανάγκη διαφύλαξης της Δημοκρατίας σε τούτο τον τόπο».

Εδώ και καιρό, συνέχισε, ακούμε για φούσκες που ξεφουσκώνουν, για μυστικές χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό, όμορφα περιτυλίγματα, όμορφες εικόνες ότι δεν έχουμε θέσεις, ότι δεν πάμε στα debate, ότι δήθεν το παίζουμε καλοί Χριστιανοί. «Καθαρές κουβέντες προς όλους. Με γνωρίζετε καλά, έχω συγκεκριμένη αφετηρία, πορεία, έργο, αρχές και αξίες. Σε αυτές θα μείνω πιστός μέχρι το τέλος», συμπλήρωσε.

Λέγοντας πως «η πόλωση, ο φανατισμός, οι συκοφαντίες, προκαλούν πληγές και αποστήματα που δυστυχώς θέλουν χρόνο να επουλωθούν», ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «αν νοιαζόμαστε πραγματικά για την επομένη μέρα των εκλογών, που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για ν’ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ενωμένοι για να ανταποκριθούμε σε όλους αυτούς που τη ψήφο επιζητούμε, δεν πρέπει να καταστρέψουμε με λασπολογία και κακοήθειες όλες αυτές τις γέφυρες».

Καλώντας όλους να μην ακολουθήσουν αυτές τις πρακτικές, ανέφερε ότι «από τη διάσπαση εμείς επιλέγουμε την ενότητα, από το μαύρο εμείς επιλέγουμε το άσπρο και από το χθες εμείς επιλέγουμε το αύριο» και πως «στη Δημοκρατία τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός, ούτε οι εκφοβισμοί, ούτε οι εκβιασμοί, ούτε οι απειλές».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.